ZIG sanirao oštećene raskrsnice

Po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada", radnici JKP "Put" su tokom avgusta obavili popravku kolovoza na dve raskrsnice u Novom Sadu, na saobraćajnicama koje su veoma frekventne, sa izrazitim saobraćajnim opterećenjem.

U zoni raskrsnice Futoški put – Ilariona Ruvarca (kod Satelitske pijace), na desnoj strani saobraćajnice (gledano iz pravca Futoga) kolovoz je bio u lošem stanju, sa dubokim kolotrazima i različitim pukotinama na asfaltu. Zbog izrazitog oštećenja, izvršeno je struganje sva tri postojeća asfaltna sloja, a zatim su obavljeni radovi na asfaltiranju.

Na levoj strani saobraćajnice, gde na kolovozu nije bilo izraženih kolotraga, izvršeno je struganje samo gornjeg, habajućeg sloja asfalta. Osim sanacije kolovoza, u okviru ovih radova izvršeno je i regulisanje šahtova, popravka pešačkih staza u zoni raskrsnice, obaranje ivičnjaka i izrada prelaznih rampi sa ciljem povećanja pristupačnosti i olakšavanja kretanja osoba sa invaliditetom. Ovi radovi odvijali su se predviđenom dinamikom i završeni su u planiranom roku.

Takođe su završeni i radovi na popravci kolovoza u zoni raskrsnice Temerinski put – Primorska i to najpre u delu prema Najlon pijaci, a zatim i na drugoj strani saobraćajnice (izlazni pravac iz Novog Sada). Na ovoj lokaciji takođe je obavljeno struganje i habajućeg i nosećeg sloja, a zatim je izvršeno asfaltiranje.

Tokom izvođenja radova, na obe navedene lokacije saobraćaj ni u jednom momentu nije bio obustavljen, već preusmeravan na suprotnu stranu raskrsnice.

Do kraja godine, ZIG planira uređenje još tri veoma prometne raskrsnice na teritoriji Grada:

1. Bulevar cara Lazara – Balzakova
2. Bulevar Jovana Dučića – Bulevar Slobodana Jovanovića
3. Hajduk-Veljkova – Novosadskog sajma 

Teme

ZIG

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije