Počinje prodaja jelki sa busenom

JKP "Gradsko zelenilo" počinje sa prodajom jelki sa busenom uoči božićnih i novogodišnjih praznika.
Počinje prodaja jelki sa busenom
Foto: Pixabay
Jelke će se prodavati na četiri lokacije - na Trgu slobode u okviru manifestacije "Winter fest", u Limanskom parku, na platou ispred Spensa i kod crkve na Novom naselju.
 
Prodaja jelki u Limanskom parku, kod Spensa i na Novom naselju počinje u subotu, 15. decembar. Na Limanu će jelke moći da se kupe od 7 do 15 časova, dok će prodajna mesta na Novom naselju i kod Spensa raditi od 9 do 17 časova.
 
Cena jelki visine do 1,2 metra je 1.600 dinara, za one do 1,7 metara potrebno je izdvojiti 1.800 dinara, dok će jelke koje su više od dva metra koštati 2.000 dinara.
 
"Jelke sa busenom ne bi trebalo da se drže u blizini izvora toplote, prilikom kićenja treba voditi računa da se ošteti vrh drveta, jelku je potrebno svakodnevno orošavati, a zalivati dva do tri puta nedeljno vodom koja je prethodno odstojala nekoliko sati na sobnoj temperaturi", poručuju u "Zelenilu".
 
JKP "Gradsko zelenilo" i ove godine nudi samo jelke sa busenom, kako bi one posle praznike mogle da budu vraćene u zemlju. U ovom preduzeću pozivaju građane da im se obrate ukoliko žele da jelke posade na javnu površinu, bez obzira na to da li su sadnicu kupili na njihovim prodajnim mestima ili na nekom drugom mestu. Građani se "Zelenilu" mogu obratiti pozivom na broj: 021-21-00-266.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije