Počela izrada godišnjih autobuskih karata

Na prodajnim mestima GSP-a počela je izrada godišnjih karata po povlašćenim cenama za ovu godinu.
Počela izrada godišnjih autobuskih karata
Foto: 021.rs
Cene su ostale iste, pa je za kartu potrebno izdvojiti 1.650 dinara, dok izrada košta 375 dinara.
 
Od ove godine pravo na ovu kartu imaju i učesnici oružanih sukoba posle 17. avgusta 1990. godine i rata 1999. godine, kao i raseljena lica koja imaju boravište na teritoriji Novog Sada.       
 
Građani stariji od 65 godina dužni su da zahtev podnesu lično i da prilože fotografiju formata kao za ličnu kartu i ne stariju od šest meseci, ličnu kartu na uvid ili popunjen zahtev koji se može dobiti na svim prodajnim mestima GSP-a. Gotove karte moći će da se preuzmu nakon tri dana, na istom mestu na kome je zahtev predat.
 
Za sve ostale kategorije građana koji imaju pravo na ovu kartu, zahtevi za izradu primaju se na šalterima blagajne na Međumesnoj autobuskoj stanici.
 
Iz GSP-a navode da se karte izrađuju na osnovu spiskova institucija, organizacija i udruženja kojima građani pripadaju. Za dobrovoljne davaoce krvi karte se prave i na osnovu uverenja Zavoda za transfuziju krvi o broju dobrovoljnih davanja, a studentima sa invaliditetom i osobama obolelim od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti karte se mogu izdati i na osnovu zdravstvene dokumentacije i potvrde od zdravstvene ustanove, ne starije od 6 meseci (original na uvid).

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije