Besplatni zdravstveni pregledi povodom Dana oralne higijene i Dana borbe protiv raka dojke

Besplatnim zdravstvenim pregledima Dom zdravlja "Novi Sad" danas, 20. marta obeležiće dva datuma, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke i Svetski dan oralnog zdravlja.
Besplatni zdravstveni pregledi povodom Dana oralne higijene i Dana borbe protiv raka dojke
Foto: Pixabay
U prvoj akciji, torzo-simulator za edukaciju žena za samopregled dojki biće postavljen u Službi opšte medicine u objektu "Dr Jovan Jovanović Zmaj" od 9 do 11 časova gde će sve žene, koje budu toga dana došle, moći će da se edukuju samopregledu dojki i faktorima rizika za nastanak raka dojki.
 
Lekari i medicinske sestre će toga dana nositi ružičaste vrpce, simbol borbe protiv raka dojke, a članice Asocijacije za unapređenje zdravlja će podeliti narcise, simbol borbe protiv raka.
 
Druga akcija će biti organizovana u objektu Univerexporta "Alba" (Futoški put 93c) od 9 do 11 časova gde će svi građani moći da dobiju savete stomatologa kako se adekvatnim higijensko-dijetetskim režimom može sačuvati zdravlje usta i zuba kao i da izmere visinu krvnog pritiska i šećera u krvi, izračunaju BMI...
 
Zašto 20. mart?
 
"Ovaj datum je uzet iz razloga što deca imaju 20 mlečnih zuba, što stariji treba da imaju 20 prirodnih zuba na kraju svog života, a predstavljeno brojevima, ako se mesec stavi ispred dana 3/20, dobija se broj 320 koji treba da imamo - 32 zuba i 0 karijesa", navode u Domu zdravlja.
                                                                              
ShopiNS

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije

Klisanski put bez vode

Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 12 sati biti Klisanski put, od broja 21 do broja 47.

Deo Starih Ledinaca danas bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 17 sati biti ulice Karađorđeva i Vuka Karadžića u Starim Ledincima.