Besplatni pregledi povodom Nedelje zdravih zuba sutra u Merkatoru

Centar za prevenciju Doma zdravlja će zajedno sa Službom stomatološke zdravstvene zaštite u utorak, 26. marta u Merkator centru od 8.30 do 11 časova, davati stručni saveti o zdravlju usta i zuba i deliti štampani promotivni materijal, a vršiće se i obuka iz oralne higijene i deliti pokloni sponzora.
 Besplatni pregledi povodom Nedelje zdravih zuba sutra u Merkatoru
Foto: Pixabay
Osim toga, građani će moći da izmere nivo šećera iz kapi krvi, izmere visinu krvnog pritiska i izračunaju indeks telesne mase – BMI.
 
"Ovim akcijama želimo da privučemo pažnju što šire javnosti, zbog značaja zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja. Isto tako cilj nam je da informišemo stanovništvo kako se zdravlje vrlo jednostavnim merama  može sačuvati i unaprediti", kažu iz Doma zdravlja.
 
"Služba stomatološke zdravstvene zaštite svake godine uradi sistematske i preventivne preglede određenih populacionih grupa koji su zakonom propisani. Analizom određenih pokazatelja, koji nam služe za kontrolu praćenja rasprostranjenosti karijesa, možemo da kažemo da su oni još uvek visoki, ako ih poredimo sa zemljama EU, ali postoji tendencija pada u svim populacionim grupama", dodaju u Domu zdravlja.
 
Dom zdravlja "Novi Sad" tradicionalno, trideset godina zaredom, učestvuje u zdravstveno promotivnoj kampanji Crvenog krsta Novog Sada – Nedelja zdravih zuba.
 
Kako se navodi u saopštenju DZNS, Služba stomatološke zdravstvene zaštite u ovom periodu će intenzivirati svoje zdravstveno-vaspitne aktivnosti, koje se inače sprovode tokom cele godine. "Posetićemo sve vrtiće i osnovne škole na teritoriji grada, i one na teritoriji opštine Sremski Karlovci, uz organizovanje kreativnih radionica posvećenih oralnom zdravlju", najavlju iz Doma zdravlja.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije