Novosađani, naoružajte se strpljenjem (ponovo): Od ponedeljka kreće obnova Bulevara kneza Miloša

Radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije na Bulevaru kneza Miloša u Novom Sadu, počeće u ponedeljak, 14. avgusta.
Novosađani, naoružajte se strpljenjem (ponovo): Od ponedeljka kreće obnova Bulevara kneza Miloša
Foto: Grad Novi Sad

Kako saopštavaju iz Grada, ovi radovi će trajati, prema planiranoj dinamici, do 22. oktobra.

Kako bi se u što manjoj meri remetili saobraćajni tokovi na Bulevaru, radovi će se realizovati fazno, po deonicama, tako da u svakom momentu bude prohodna po jedna kolovozna traka.

Prva faza podrazumeva zabranu odvijanja saobraćaja u levoj kolovoznoj traci na Bulevaru kneza Miloša, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe  u Novom Sadu, (bez raskrsnice) Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Druga faza podrazumeva zabranu odvijanja saobraćaja u levoj kolovoznoj traci na Bulevaru kneza Miloša, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe, u Novom Sadu, uključujući i raskrsnicu Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Treća faza podrazumeva zabranu odvijanja saobraćaja u desnoj kolovoznoj traci na Bulevaru kneza Miloša, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe, u Novom Sadu, (bez raskrsnice) Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Četvrta faza podrazumeva zabranu odvijanja saobraćaja u desnoj kolovoznoj traci na Bulevaru kneza Miloša, u delu od Futoškog puta do Bulevara vojvode Stepe, u Novom Sadu, uključujući i raskrsnicu Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.
 
Nadležni ističu da će javnost biti blagovremeno obaveštena o tome na kojim deonicama i u kom periodu se izvode radovi kako bi se, radi sprečavanja gužvi u saobraćaju, izbegavao ovaj putni pravci i koristila alternativna rešenja.
 
Radovi se izvode u okviru Programa održavanja objekata putne privrede, sa ciljem poboljšanja uslova za bezbednije i lakše odvijanje saobraćaja, naročito na glavnim i izrazito frekventnim saobraćajnicama.
Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije