Novosađani najuspešniji na Svetskom kupu u stonom tenisu

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom ostvarila je odličan rezultat na Svetskom kupu u Italiji, a najuspešniji bili su Novosađani - Mitar Palikuća i Borislava Perić Ranković.
Novosađani najuspešniji na Svetskom kupu u stonom tenisu
Foto: Zoran Strika
Tri zlata, jedno srebro i dve bronze bilans je srpskih takmičara nakon nedelju dana takmičenja u Ljinjanu. Ženska reprezentacija je u ekipnoj konkurenciji uzela zlato, Ana Prvulović i Sanja Mijatović osvojile su bronzu, a Borislava Perić Ranković u Novi Sad donosi srebro sa ovog takmičenja.
 
Mitar Palikuća, iz novosadskog stonoteniserskog kluba "Spin", bio je najuspešniji među našim igračima i osvojio zlatne medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Za 021.rs kaže da je teško imati kontinuitet u sportu i donositi stalno odličja. 
 
"Medalje na takmičenjima nisu nešto neuobičajeno za nas, ali iza svega toga stoji zaista naporan rad. Postoji sreća što i ostali saigrači u reprezentaciji ulažu veliki trud, treniraju i na kraju se to odrazi na šampionatima. Sa druge strane, svesni smo da postoje nedostaci i dobro je da možemo da uočimo to i da se u nekom segmentu igre nadogradimo. Idemo na kampove, susrećemo se sa protivnicima iz drugih zemalja, odmeravamo snage i kada sve iskombinujete dobijete sedam osvojenih medalja na Svetskom kupu", kaže Palikuća.
 
Najuspešnija među ženskim takmičarkama bila je olimpijka Borislava Perić Ranković koja je osvojila zlato u ekipnoj i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Nakon zlata na igrama u Riju, Paraolimpijski savez Srbije proglasio ju je za najbolju sportistkinju u prošloj godini. 
 
Ovog puta, ženska ekipa je na takmičenje otišla u oslabljenom sastavu, jer im se nije pridružila još jedna Novosađanka, Nada Matić, koja je bila srebrna i bronzana u Riju.
 
"Kada su u pitanju ovakva takmičenja Nada je uvek među favoritima, siguran sam da bismo se vratili sa još medalja da je i ona krenula sa nama, ali ju je sprečila prehlada. Ipak, i pored toga, reprezentativke su donele zlato svojoj zemlje", dodaje Palikuća za 021.rs.
 
Palikuća i ostali reprezentativci se sada pripremaju za Svetsko ekipno prvenstvo koje će biti održano u Bratislavi polovinom maja, a nakon toga ih očekuje evropski šampionat.
  • heh

    15.03.2017 16:26
    pitanje:
    Ovi divni ljudi treniraju na istom onom Spensu po kom se bacaju kletve na današnjoj vesti vezanoj za hokej.
    Naravno, kad je vest lepa, novinari ne nađu za shodno da pomenu Spens.
    P.S. Kada bi se u njih ulagalo onoliko koliko se ulaže u hokej, bili bi svetski prvaci?
  • jovo

    15.03.2017 08:54
    bravo
    za svaku pohvalu.Iskrene čestitke. Za ove sportiste naći više prostora u medijima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.