Više od hiljadu trkača na Novosadskom polumaratonu

Više od hiljadu trkača iz zemlje i inostranstva krenuće sa Trga slobode danas u 10 časova, kad se označi početak 24. Novosadskog polumaratona.
Više od hiljadu trkača na Novosadskom polumaratonu
Foto: 021

Organizatori su saopštili da trkači dolaze iz 22 zemlje, dok iz Novog Sada ima 400 učesnika.

Pored polumaratonske trke održava se štafetni polumaraton, frtaljmaraton, humanitarna trka, trčanje-šetnja srednjoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna puzeća trka beba na 4,1 metar.

Promoter ovogodišnjeg polumaratona je naš proslavljeni sportista i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju Davor Štefanek.

U okviru humanitarne akcije prikupljaju se sredstva za socijalno ugroženu decu čiji su roditelji korisnici programa Narodne kuhinje, a prikupljeni novac iskoristiće se kako bi deca mogla da otputuju na odmor.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana. Saobraćaj će biti zatvoren od 9 do 13 časova.

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić apelovao je na vozače da imaju strpljenja, jer je reč o veoma značajnoj manifestaciji za Novi Sad. On je ujedno pozvao Novosađane i Novosađanke da izađu na trasu staze i pozdrave trkače.

Zbog trke autobusi na liniji 11 neće voziti,  a još neke linije GSP-a će promeniti trase tokom prepodneva. O tome detaljnije OVDE

  • Ns

    01.04.2017 19:11
    Maraton
    Hehe, terorisanje gradjana NS?
    Neverovatno! Kako ih samo nije sramota! Nasli da promovisu sport na stetu zaljubljenika u cetvorotockase, c, c, c...
    Nego, bese suuupeer! Odlicna atmosfera, vreme divno za fizicke aktivnosti sto i zaljubljenicima u cetvorotockase preporucujem!
  • Sir Oliver

    01.04.2017 16:40
    Kada ce organizator maratona odluciti da nagradi prvoplasirane takmicare sa bar 1000 dinara da imaju za povratnu kartu u unutrasnjost? Njihov trud vredi 1000 dinara...
  • VLADA

    01.04.2017 14:56
    VE - vaš komentar je toliko besmislen i bezobrazan da sam prosto šokiran!
    Ustali ste u 10 i krenuli na kafu pa bili besni što par hiljada ljudi promoviše vrednosti koje ne razumete?
    Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport