Jelačić: Protiv tima sa Slane bare sa samo jednim ciljem - uzeti sva tri boda

Fudbaleri Vojvodine i Proletera odigraće u petak, na "Karađorđu", utakmicu 6. kola Superlige Srbije, a Voša će formalno biti "gost".
Jelačić: Protiv tima sa Slane bare sa samo jednim ciljem - uzeti sva tri boda
Foto: 021.rs
Poslednji put u nekoj takmičarskoj utakmici dva novosadska kluba su se susrela u sezoni 2004/05 u tadašnjem Kupu Srbije i Crne Gore, kada je Voša savladala Novi Sad. Između ostalog, ovo će biti prvi zvanični, takmičarski meč, između "Stare dame" i tima sa Slane bare. 
 
Iako će se Vojvodina zvanično voditi kao gost, u stručnom štabu "crveno-belih" računaju da će igrati pred svojom publikom na "Karađorđu" i da će navijači u velikom broju pružiti podršku klubu. Zbog toga sportska javnost ulogu favorita dodeljuje Vojvodini, iako situacija na tabeli pokazuje da je sezonu bolje otvorio Proleter, koji je trenutno petoplasirani tim u prvenstvu, dok je Voša osma.
 
Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić poručuje da je posebna draž to što se u najvišem rangu klupskog takmičenja sastaju dva novosadska tima. Ipak, dodaje da u meč ulaze sa samo jednim ciljem, a to je osvajanje sva tri boda. 
 
"Jasno nam je šta svi ljubitelji Vojvodine očekuju od nas i ne bežimo od toga. Ovaj meč smo projektovali sa samo jednim ciljem, a to je da osvojimo nova tri boda i nastavimo kontinuitet koji želimo da imamo, a to je da budemo nepobedivi i dođemo do drugog uzastopnog trijumfa. To je cilj svih u klubu, svih igrača i članova stručnog štaba, i nadam se da ćemo ga ostvariti uz pomoć velikog broja naših vernih navijača", kaže Jelačić.
 
U timu Vojvodine tokom nedelje je bilo manjih zdravstvenih problema sa Arsićem, Fofanom i Đorđevićem, ali po rečima Jelačića, medicinski tim je uspeo da ih oporavi, pa su svi igrači na raspolaganju.
 
Navijači Vojvodine će nastaviti svoj protest, zbog toga što su, kako tvrde, na domaćem terenu u podređenom položaju u odnosu na gostujuće navijače. Kako su ranije objasnili, problem je selektivna primena zakona i zadržavanje posetilaca na stadionu "Karađorđe" posle održavanja pojedinih utakmica Superlige Srbije.
 
"Takođe, ono što je vredno pomena, jeste to da se niko iz FK Vojvodina nije oglasio povodom započete inicijative, te ovim putem želimo da izrazimo protest i povodom toga. Siguran sam da odgovorni u klubu znaju da je podrška osnovni element fudbalske igre i da je ovo prilika da stanu uz one od kojih dobijaju podršku. Pozivamo sve one kojima je Vojvodina u srcu, da u 80. minutu napuste 'Karađorđe' na utakmici sa Proleterom u znak podrške ovom apelu", rekao je Boris Priselac.
 
Ulaznice za sutrašnji meč naplaćuju se samo za zapadnu tribinu po ceni od 300 dinara, dok je ulaz na sever slobodan. Sezonske ulaznice FK Vojvodina neće važiti za ovaj susret. 
 
Duel između Vojvodine i Proletera počinjeu 20 časova.
 
U ostalim susretima sastaju se: Bačka - Radnik, Voždovac - Spartak, Crvena zvezda - Čukarički, Mačva - Partizan, Dinamo - Zemun, Rad - Mladost i Radnički - Napredak.
  • Бранислав

    24.08.2018 12:14
    Пролетер је јачи...много...
  • Slanobarac

    24.08.2018 00:30
    NS derbi
    Iako sam sa Slane bare, fudbalski klub Vojvodina će nas raskantati da se ne lažemo, imaju ozbiljan tim ! U svakom slučaju uz Proleter sam na gostojućem stadionu Karađorđe i nadam se bar nerešenom rezultatu.
  • Johny O.

    23.08.2018 13:56
    liga
    Kakva je to liga gde klubovi nemaju svoje stadione??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.