VIDEO: Novosadski basketaši šampioni sveta

Basketaši Novog Sada postali su danas svetski šampioni, pošto su u finalu završnog turnira u Pekingu pobedili Rigu s 20:18.
Do 32. uzastopne pobede na turnirima svetske serije ekipu Novog Sada predvodio je Dušan Domović Bulut koji je postigao sedam poena, dok je u timu Rige najefikasniji bio Karlis Lasmanis s devet poena. 
 
Uz titulu svetskog šampiona, ekipi Novog Sada pripala je i novčana nagrada od 40.000 dolara, a Bulutu titula najkorisnijeg igrača turnira. 
 
Novosađani su otvorili utakmicu s dve uzastopne "dvojke" Dejana Majstorovića, ali su basketaši Rige do izjednačenja došli preko Lasmanisa koji je pogodio s iste pozicije. Poenima Buluta Novi Sad je u nastavku poveo s tri poena razlike, ali je Riga sredinom utakmice došla do novog izjednačenja, ponovo peko Lasmanisa. 
 
S dve vezane "dvojke" Marka Savića i Majstorovića, Novi Sad je prišao na samo dva poena od pobede, a posle faula Lasmanisa na "liniji penala" Savić je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, što je bilo dovoljno za pobedu i treću titulu svetskog šampiona za Novosađane. 
 
Na putu do titule basketaši Novog Sada ostvarili su dve pobede u grupnoj fazi, u četvrtfinalu su bili bolji od Pirana, a u polufinalu od prošlogišnjeg svetskog šampiona, Zemuna.
 
  • ExKosarkas

    28.10.2018 22:46
    Babe i zabe
    @Kole
    Nemoj da mesas basket i kosarku. Svaka cast momcima, ali ni malo ne moze da se porede ovi momci sa Djordjevicevim kosarkasima. Basket je lakse igrati, zato ovi momci igraju basket, da su dobri u kosarci zar stvarno mislis da ne bi igrali kosarku?
  • Salamander

    28.10.2018 15:43
    Bravooooo....!!!
    Ko ume, zna, ko ne zna neka uči !!!
  • Kole

    28.10.2018 15:00
    Opa
    Bilo bi interesantno gledati jednu utakmicu nasih basketasa protiv Djordjevicevih reprezentativaca,ovi momci bi ih postideli za primer kako se igra za reprezentaciju a ne za novac skupa kola i devojke sa minicima sa splavova, to bi bio spektakl! Svaka cast momci sve svojim trudom i zalaganjem ,kazem samo svaka vam cast! A trenirate napolju bez ikakvih uslova! Bravo momci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.