Gradski rivali podelili bodove na kraju jesenjeg dela prvenstva

Gradski rivali Vojvodina i Proleter sa Slane bare podelili su bodove u poslednjem meču jesenjeg dela domaćeg šampionata.
Gradski rivali podelili bodove na kraju jesenjeg dela prvenstva
Foto: 021.rs
Utakmicu su odigrali bez golova. Nakon dva pomeranja termina utakmice, prvotimci novosadskih superligaša mogli su da odmere snage. Uslovi za igru nisu bili nimalo prijatno. Već loš teren na "Karađorđu" dodatno je devastirao sneg, a temperatura ispod nule nije išla naruku igračima, kao ni malobrojnoj publici.
 
U prvom poluvremenu nije bilo značajnih prilika, zabeleženo je tek nekoliko šuteva ka golu Proletera. Lopta je uglavnom bila na sredini terena, a kao i u prvoj utakmici ova dva tima, igra je bila prilično tvrda.
 
Drugo poluvreme je donelo nešto više uzbuđenja. U 52. minutu čuvara mreže Slanobaraca, Elesina, testira Gajić, koji upućuje dobar udarac ka golu Proletera, ali je njihov golman siguran u odbrani.
 
Proleter ne ostaje dužan, pa odmah na drugoj strani prave akciju, pokušava Šćepanović, ali jedan od najboljih igrača u redovima Voše u ovoj godini, golman Rockov, zaustavlja udarac.
 
Posle ove dve prilike, igra je počela polako da opada, te je već izgledalo da će se ostatak utakmice pretvoriti u reprizu prvog poluvremena. 
 
Ipak, u 83. minutu mladi Gojkov imao je najbolju priliku za "staru damu". Šutirao je iskosa sa nekih sedam metara, ali je Elesin ponovo bio na visini zadatka. Samo minut kasnije, zbog prekršaja nad Lazarevićem, drugi žuti karton u timu Proletera dobija Čović, zbog čega je Vojvodina do kraja meča imala igrača više na terenu. Međutim, tu prednost nije uspela da iskoristi.
 
Na kraju jesenjeg dela šampionata, Vojvodina je daleko od svojih ambicija sa starta sezone. Trenutno se nalazi na osmom mestu, sa 28 bodova, koliko imaju sedmoplasirani Proleter, ali i devetoplasirani Radnik, koji se trenutno nalazi na mestu koje vodi u plej-aut.
 
Jesenji prvak je Crvena zvezda, koja drugoplasiranom Radničkom beži za devet bodova, a večitom rivalu Partizanu za 12. 
 
Zbog snežnih padavina odložene su utakmice između Mladosti i Rada, Zemuna i Dinama, te Napretka i Radničkog. Spartak je savladao Voždovac sa 3:2, a meč tek treba da odigraju Čukarički i Crvena zvezda.
  • ST

    17.12.2018 09:31
    Odavno je jasno `ciji` su klubovi,liga i generalno sport u ovoj nazovi drzavi. Sve je palo na izuzetno niske grane,svi znamo i pre pocetka ko ce biti prvi. Uprave ova dva kluba su okrenute ka glavnom gradu i partiji na vlasti.
  • Jox

    17.12.2018 07:41
    Nevera
    "Gradski derbi" u kojem igraju Vojvodina i Proleter sa Slane bare!? I još "podele bodove"... Pa, brate, sad stvarno nema dalje. Sad si pao najniže, fudbalu, fudbalu!
  • Milan

    16.12.2018 22:20
    Slušam na Areni sport sudijskog komentatora kaže nije bio penal za Vosu, pa dali je zaboravio kući naočare, penal ko kuća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.