FK Vojvodina: Navijači pitaju šta uprava krije od javnosti, Bajatović o izuzetno uspešnom poslovanju

Na vanrednoj sednici Skupštine FK Vojvodina koja je sazvana na inicijativu navijača-skupštinara, a održana bez njihovog prisustva, javnost je bila isključena, dok se iz saopštenja daju naznake onoga o čemu se govorilo.
FK Vojvodina: Navijači pitaju šta uprava krije od javnosti, Bajatović o izuzetno uspešnom poslovanju
Foto: 021.rs
Navijači koji sede u Skupštini kluba napustili su sednicu zato što je odlučeno da ona bude zatvorena za javnost, tako da novinari nisu imali priliku da sa nje izveštavaju. Sednica je sazvana na inicijativu 25 članova Skupštine, a napustilo ju je njih 27.
 
Povodom odluke da sednica bude održana bez prisustva javnosti, navijači, sa potpisom "Ujedinjeni navijači FK Vojvodina", oglasili su se saopštenjem, u kom tvrde da je ovo "prvi slučaj u poslednjih 40 godina da Skupština isključuje javnost i medije iz svog rada".
 
"Zašto se krši procedura i statut i više puta se broje glasovi za istu odluku dok većina ne bude zadovoljna? Mi smo inicirali Skupštinu, jer smo želeli da javnost i navijači FK Vojvodina saznaju na koji se način vodi naš klub i da pokušamo da nađemo rešenja za nagomilane probleme. Zbog svega navedenog, predstavnici navijača napustili su sednicu Skupštine. Pitamo se šta aktuelno rukovodstvo na čelu sa Dušanom Bajatovićem ima da krije od onih kojima je FK Vojvodina u srcu i onima koji su im dali poverenje da vode klub?", pitaju se navijači. 
 
Šta javnost nije saznala?
 
U SC "Vujadin Boškov" govorilo se o finansijskom stanju kluba, aktuelnoj situaciji u pogledu stabilnosti, igračkog i stručnog kadra, planovima za naredni prelazni rok i o omladinskoj školi.
 
Kada je reč o finansijama, na dnevnom redu se našla rasprava o pozajmljenim sredstvima klubu od strane pravnih i fizičkih lica, počev od 24. oktobra 2017. godine, informacije o stanju duga prema 10 najvećih poverilaca, te informacija o stanju duga prema "Karin Komercu" i rasprava o eventualnoj mogućnosti da treće lice preuzme dug, uz dodatno obezbeđenje na imovini kluba. 
 
Član UO Dušan Bajatović podvukao je da je klub poslovao izuzetno uspešno i da je vraćeno oko milion evra starih dugova.
 
"Klub je ušao u više poravnjanja i sporazuma oko dugovanja, od kojih su neka stara i preko deceniju, čime je zaštićen od kamata i na današnji dan po pitanju kamata više se ne zadužuje ni jedan dinar. Kamate su opterećivale mesečni budžet u iznosu od dva miliona dinara. Izneto je i to da ovako teška materijalna situacija ne može preko noći i već u prvoj godini da se reši, ako se zna da urušavanje fudbalskog kluba Vojvodina traje više od deceniju i po", navodi se na sajtu FK Vojvodina.
 
U naredna tri meseca, fudbalskom klubu koji je, između ostalog, potpomognut i Gradom Novim Sadom, te javnim preduzećem "Srbijagas", potrebno je više od 2,5 miliona evra, kako bi se obezbedila licenca i kako bi klub obezbedio normalno funkcionisanje.
 
Rečeno je i da je na početku mandata aktuelne uprave dug prema omladinskoj školi bio 200.000 evra, odnosno 18 plata, te da je taj dug sada sveden na oko 45.000 evra za zaostale zarade. Plan je i da se nakon izmirenja svih obaveza, cela omladinska škola organizuje kao posebno pravno lice, čiji će osnivač biti klub.
 
Pomenuto je i to da je izrađen idejni plan novog stadiona, koji će se nalaziti na istom mestu, ali sa sadržajima koji bi donosili profit klubu. 
 
Kada je reč o rezultatima, rečeno je da se oni ne mogu ostvariti bez kontinuiteta u rukovođenju i u stručnom radu. 
 
"Velika migracija predsednika, trenera i igrača u poslednje četiri godine dovela je fudbalski klub Vojvodina da radi bez utemeljenog sistema i periodičnog programa i na tome se u narednom periodu mora studiozno raditi", zaključuje se.
 
FK Vojvodina je polusezonu završila na osmom mestu u Superligi, daleko od mesta koje ostvaruje ambiciju sa starta sezone - plasman u kvalifikacije za evropsko takmičenje. Navijači koji su i članovi Skupštine ranije su "isprozivali" upravu, koju smatraju najgorom od 2005. godine, o čemu više možete da čitate OVDE.
  • 24.OKTOBAR

    24.12.2018 12:32
    "A ti isti navijaci i po kisi i oo snegu su uz klub"
    Koji tacno navijaci ?
    Placenih 27 navijaca ?
    Pravi navijaci su na ZAPADU i oni se stide vas koji sarate stadion, znakove, uzimate pare, ucenjujete , trgujete igracima ...
    Ne pricaj upravi o igracima jer se VI ZAPRAVO TIEM BAVITE ..
  • Stefan Veliki

    24.12.2018 08:34
    Novosadjanin
    7 trenera za Jednu kalendarsku godinu,e oa gospodo iz uprave pokazali ste pravo nameru koju imate prema F.K.vojvodini.16 igraca (7 stranaca,a 4 samo mogu da se registruju) xaxaxax cista vam je namera i voli te vojvodinu.A ti isti navijaci i po kisi i oo snegu su uz klub i kada su je napadali novosadski biznismen i mafijasi oni su je odbranili.a gosloda iz uprave 2 utakmice nemate gostujuce,a bitno je da ste zvezdu pratili svuda.Sram da vas bude.UPRAVA NAPOLJE.
  • Sve se vraća

    23.12.2018 19:40
    Kupiće vas bata, bićete Obilić 2.0

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.