Odbojkaši Voše savladali Radnički

Aktuelni šampion obezbedio je prvu poziciju za plej-of, pošto je u šestom kolu Mini lige, na gostovanju u Kragujevcu savladao ekipu Radničkog 3:1.
Odbojkaši Voše savladali Radnički
Foto: 021.rs
Nije to bila prepoznatljiva igra Vojvodine, ali su novosadski prvotimci pokazali svakako važnu osobinu, da i kada ne ide mogu čvrstinom i kvalitetom rešiti utakmicu u svoju korist.
 
Vojvodina je otvorila meč dobro (3:1), ali, kako se kasnije ispostavilo, to je bilo i jedino vođstvo u prvom setu. Novosađani su igrali mlako, dekoncentrisano, a najslabija tačka bez sumnje bio je prijem. Domaćin je poveo 11:6, nakon čega se na servis Radevića Vojvodina malo približila.
 
Ponovo je Radnički napravio seriju, ali je šampion opet u dva navrata vratio nadu – posle odbrane Negića i kontre Mehića primakli su se gosti na poen zaostatka (15:16), te ubrzo i izjednačili na 17:17. Ipak, nije to bilo dovoljno, Kragujevčani su i dalje maksimalno koristili greške Novosađana, posebno slab prijem i zasluženo poveli 1:0.
 
Domaćin je nastavio u istom ritmu u drugom periodu, ali su crveno-beli konačno počeli da se bude. Prijem i dalje nije bio na nivou, ali generalno Novosađani igrali angažovanije, a konce su najviše vukli Mehić i Viecki.
 
Gosti su poveli 16:13, međutim ni to nije bilo dovoljno, pa su posle preokreta protivnika (18:17) morali još jednom da se pomuče za novo vođstvo.
 
No, siguran u finišu je bio Viecki, te je svom timu doneo izjednačenje u setovima. Mnogo drugačije nije bilo ni u trećem setu, Vojvodini je falilo više koncentracije i konkretnosti, a najstabilniji bio je David Mehić.
 
Rezultat se lomio praktično do same završnice, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u drugoj polovini seta na mestu dizača Kostića je zamenio Todorović. I u momentima kada ne ide sve kako je zamišljeno Novosađani su pokazali čvrstinu i želju, te poveli 2:1.
 
Bilo je to presudno za epilog ovog meča. Crveno-beli su diktirali ritam u četvrtom setu, kontrolisali rezultat i mirno priveli susret kraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.