Mladi novosadski hokejaši osvojili prvenstvo Srbije

Mladi novosadski hokejaši, članovi HK "NS Stars" su u sezoni 2018/2019 osvojili prvenstvo Srbije, u konkurenciji dece starosti do 12 godina.
Postigli su sedam pobeda i pretrpeli samo jedan poraz, uz gol razliku 45:9. Osvojili su 21 bod, čak šest više od drugoplasirane beogradske Crvene zvezde. Time se, posle 14 godina pauze, pehar prveka Srbije ponovo vratio u Novi Sad.
 
Uspeh je tim veći što su mladi Novosađani imali led samo od novembra do kraja aprila, pa su na neke utakmice išli posle treninga na rolerima.
 
Ovoj generaciji "NS Starsa" mnogi predviđaju velike uspehe, poput starijih kolega koji nastupaju i za reprezentaciju Srbije. Najstariji u sadašnjoj generaciji tek sada pune jedanaest godina, a većina ima godinu-dve manje. Najbolji igrači su pojačavali ekipe Crvene zvezde i Partizana, na turnirima u inostranstvu, kao i ekipu Segedina u mađarskoj ligi. Pojedini igrači su proglašavani za golgetere ili najbolje igrače na domaćim i međunarodnim turnirima. 
 
Najveći pojedinačni uspeh postignut je na prestižnom turniru "European Golden Puck 2019" u Budimpešti gde su učestvovale ekipe iz Finske, Poljske, Češke, Austrije, Slovačke, Mađarske i Srbije. Tada je Danilo Krstin, u konkurenciji od više od 300 hokejaša, delio prvo mesto računajući broj golova i asistencija.
 
HK "NS Stars" za narednu sezonu planira organizovanje dva turnira u Novom Sadu kao i učešće na kampovima u inostranstvu, pa se očekuje priliv većeg broja početnika u ovom izuzetno brzom i interesantnom sportu. 
  • Jelena

    31.05.2019 15:42
    Bravo za decu, trenere i klub!
    Bravo za posvećenost, trud i rad!
    Bravo za zasluženi uspeh!
  • novosadjanka

    31.05.2019 15:31
    Bravo
    Bravo, bravo, bravo, za ove decake, i njihove trenere. Do 12 godina a vec prvaci Srbije. Bravo Ns Stars.
  • Milan NS

    31.05.2019 15:28
    Ale-aleee!
    Bravo deco, bravo treneri, bravo uprava i bravo roditelji! Svaka čast za titulu koja je zasluženo doneta u Novi Sad, pre svega čestitke na druženju i pozitivnoj atmosferi na svakoj utakmici. Samo tako nastavite i da se ređaju pobede

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.