Upoznajte se sa igračima američkog fudbala u TC Promenada

Ekipa američkog fudbala Wild Dogs Novi Sad predstaviće se građanima za vikend, 17. i 18. avgusta, u TC "Promenada".
Upoznajte se sa igračima američkog fudbala u TC Promenada
Foto: 021.rs
Wild Dogs Novi Sad takmiče se u najvišem rangu američkog fudbala u Srbiji - Sport klub prvoj ligi, u kojima su u sezoni za nama osvojili i nagradu za fer-plej. U najviši rang su se plasirali prošle godine, a u prvoj sezoni odmah su se plasirali u polufinale šampionata.
 
Kako bi dodatno popularizovali ovaj sport u Novom Sadu "divlji psi" će organizovati druženje sa zainteresovanima koji za vikend posete TC "Promenada". Kako kaže trener tima Stefan Janjušević, biće mnogo zanimljivih sadržaja. 
 
"Ljudi će imati priliku da se upoznaju sa aktivnostima našeg kluba, sa pravilima američkog fudbala, da se oprobaju u nekim drilovima, kako da bacaju i hvataju loptu, da igraju na Plej stejšnu američki fudbal... Svaki komad naše opreme će biti izložen i svi će moći da je probaju. Naravno, posetioci će moći da se druže i razgovaraju sa našim fudbalerima", poručuje Janjušević za 021.rs.
 
 
Ono što mnogi misle o američkom fudbalu jeste da je reč o opasnom sportu u kom su povrede česte. Međutim, Janjušević ukazuje da se ovaj sport ne razlikuje mnogo od drugih. 
 
"Svaki sport je naporan, potrebno je uložiti dosta truda kako bi se napredovalo. Što se tiče opasnosti, mogu se dogoditi povrede, ali ne toliko često. Ovaj sport se ne razlikuje preterano od drugih sportova po tom pitanju", dodaje naš sagovornik.
 
 
Trener Wild Dogsa navodi i da je, kada je reč o kvalitetu igre, ovaj sport na visokom nivou u Srbiji.
 
"I Amerikanci i drugi strani igrači i treneri koji dođu u Srbiju budu iznenađeni nivoom fudbala koji mi ovde imamo. Naša reprezentacija je veoma uspešna na takmičenjima i ove godine nastavlja sa utakmicama u A grupi u Evropi", kaže Janjušević.
 
Wild dogsi uvek primaju nove članove kluba, pa su vrata otvorena svim zainteresovanima.
 
Osim seniora, koje na utakmicama prate navijačice, ovaj sport u Novom Sadu mogu da treniraju i juniori, dok je beskontaktna verzija američkog fudbala rezervisana za dečake i devojčice do 15 godina. Više o klubu, kao i njihov kontakt, možete da pronađete na njihovoj Fejsbuk stranici Wild Dogs Novi Sad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.