Novosadska liga: Iznenađenje u Temerinu, Veternik slavio sa 11:0, Jedinstvo jače u derbiju sa Indeksom

Utakmice petog kola Novosadske lige, koje su odigrane u sredu, donele su ubedljive pobede Novog Sada i Veternika, kiks TSK-a, dok su u derbiju između Jedinstva i Indeksa slavili Rumenčani.
Novosadska liga: Iznenađenje u Temerinu, Veternik slavio sa 11:0, Jedinstvo jače u derbiju sa Indeksom
Foto: 021.rs
Rumenka je u sredu ugostila ekipu Indeksa, tim koji je dobro startovao sezonu sa tri pobede i remijem. Međutim, na domaćem terenu Jedinstvo je bilo sigurno kao i u proteklih nekoliko meseci, nastavljajući niz pobeda. 
 
Već na poluvremenu je bilo 3:0 za domaćina, pogađali su gol Indeksa Veselinović, Pekić sa bele tačke i Stričević. Rezultat se nije menjao nakon drugog poluvremena, a sa pet pobeda u sezoni Jedinstvo je jedini tim koji ima maksimalan učinak.
 
Neočekivan rezultat viđen je u Temerinu, gde je TSK dočekao Sirig, koji je do ovog kola ima jedan remi i čak tri poraza, nasuprot domaćinu koji je imao sve pobede. Jug, koji je bio najveći rival Jedinstva u borbi za plasman u Vojvođansku ligu, potpuno je kiksnuo na svom terenu. 
 
Na poluvremenu u opštinskom derbiju rezultat je bio 1:1, poveo je Sirig preko Vučkovića, da bi udarcem sa 11 metara izjednačio Pupovac. U nastavku igre Sirig je krenuo napadački, pa su izborili penal nakon faula nad Feratijem.
 
Napadač gostujućeg tima uzeo je odgovornost u svoje ruke i precizno pogodio gol Temerina, dovodeći svoj tim u vođstvo. U drugom poluvremenu ušao je Nemanja Papak, koji je nakon što se lopta odbila o golmana, postavio konačan rezultat na 3:1 za Sirig, čime je ovaj tim definitivno priredio iznenađenje kola.
 
Najubedljiviju pobedu kola odneo je Veternik, koji je na gostovanju u Čurugu slavio sa neverovatnih 11:0 protiv Hajduka. Utakmica je praktično rešena već u 15. minutu kada je gostujući tim vodio sa 3:0, a do poluvremena lopta je još pet puta završavala u golu Hajduka. Trener Veternika Dašić odmorio je nekoliko igrača, pa je na kraju utakmice konačan rezultat bio 11:0. 
 
Siguran na svom terenu bio je Novi Sad, koji je dočekao kisački FK Tatra. Rutinski su odigrali ovu utakmicu "Kanarinci", do vođstva su stigli već u 17. minutu, kada je nakon ubačaja iz kornera loptu u gol smestio štoper Kremenović. Nakon desetak minuta, preko Tepića rezultat je povećan na 2:0. 
 
Trener Novog Sada Vuletić, u drugom poluvremenu priliku je pružio Ignjiću, Ćiriću i Jovanoviću. U drugih 45 minuta na scenu stupa Vučića, koji zabija golove u 56, 62. i 68. minutu, upisujući het-trik za sebe. Konačan rezultat na 6:0 postavio je Milovanović. 
 
U ostalim utakmicama kola sastali su se: Petrovaradin - Omladinac 4:1, Futog - Bačka 1923 1:3, Fruškogorac - Bačka 6:2, Slavija - ŽSK 1:0, Šajkaš - Fruškogorski partizan 6:0.
 
Utakmice šestog kola igraju se za vikend.
 
  
  • JovanNS

    13.09.2019 11:10
    Odgovor Djordjetu
    Prijatelju,dosta klubova je otišlo pod katanac,svaka čast za podsecanje za Sremac.Za Sofeks mi nije zao,privatan klub,ugasili veliki Metalac iz Futoga.Sve dobro rečeno,fudbal kod nas sve lošiji,a 5 rang se plaća i to vrlo dobro u par klubova.Problem je kod mladjih kategorija,sto klubovi gase svoje omladinske škole su škole fudbala koje samo niču i obećavaju kule i gradove.I čuo sam dosta lepih vesti kad sam išao da gledam Veternik-Novi Sad,da igrači Veternika igraju za džabe i da ih ima 25 na treninzima.To je ta ljubav prema fudbalu koja je nekad bila u ovim rangovima.Pozdrav!
  • Ђорђе Ивковић

    12.09.2019 12:23
    Фудбалска туга
    Ма, да је само Чуруг у питању.
    Србобран, Софтекс (Футог), Борац-Клиса... иступили из такмичења прошле године... Сећа ли се неко још "Сремца" из Черевића?
    ИТД...
    Имате ситуацију да клубови петог и шестог ранга плаћају фудбалере да играју за први тим, а истовремено наплаћују деци "чланарину" да би могли да тренирају.
    Епилог је увек исти - стрмоглава пропаст каква се догодила Чуругу, а има још много сличних примера.

    И, шта је још карактеристично? Све ти клубови који "одскачу" узели су "под своје" неки контроверзни бизнисмени, па чак и регистровани нарко-трафиканти. Али, ни то није довољно. Увек је ту политичка спона с влашћу.
    Са ким год сам причао о овим стварима, један је одговор "Не може друкчије".
  • Čika Velja

    12.09.2019 10:48
    Čitam ove rezultate i ne mogu da verujem, Hajduk u Čurugu primio 11golova.Gospodo draga, e to je klasičan primer nakaradnosti u našem fudbalu, a ovo je samo posledica.Oni koji bolje prate fudbalske prilike znaju da je Hajduk pre neku godinu ušao u Vojvođansku ligu u odlučujućoj utakmici protiv Borca iz Šajkaša.Na utakmici je bilo par hiljada ljubitelja fudbala, tu su se pominjale neke cifre od desetina hiljada evra da se prepusti ta utakmica(naravno neproverena), tu su igrali skoro svi igrači sa strane i u Hajduku i u Borcu.I, šta se desi posle, ta slavina presuši, igrači sa strane odu, zapostaviš svoje selekcije i desi to što se desi.Gospodo draga, Čurug je nekad bio rasadnik fudbalera, rukometaša...sticajem okolnosti i ja sam igrao, doduše dosta davno, protiv Čuruga, svi su bili Čuružani, bili odlični fudbaler(Šakić, Radulović i ostali), tamo si mogao i da dobiješ dosta golova, i batina, a da neko da Čurugu 11 golova to je bilo nepojmljivo.Ali, došli smo i do toga, rekoh ovo je posledica nakaradnosti, poremećenom sistemu vrednosti...i došli smo do 11komada...Što bi rekli Čuružani da li je to normalno- Utero materi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.