KK Vojvodina u novu sezonu sa juniorima u timu, Muta Nikolić "x faktor" za trenutno stanje

Košarkaši Vojvodine igraće novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, ali nije poznato da li će je i završiti, kaže za 021.rs predsednik kluba Radomir Jovančević.
KK Vojvodina u novu sezonu sa juniorima u timu, Muta Nikolić "x faktor" za trenutno stanje
Foto: 021.rs
Novosađani će treću uzastopnu sezonu u KLS načeti utakmicom protiv Dunava, 5. oktobra. Po prvi put će tim umesto Filipa Soceka, koji je Vojvodinu uveo u KLS, voditi Marko Skoko, njegov pomoćnik. Bilo je nepoznato da li će se tim uopšte nadmetati u ovom takmičenju zbog finansijski problema, ali i potrebe da imaju budžet od 12 miliona dinara, što ne ispunjavaju.
 
Od Košarkaškog saveza Srbije stiglo je zeleno svetlo, ukoliko Voša ima dovoljan broj licenciranih igrača. Dosta igrača je otišlo u toku sezone i po njenom završetku - Grubor, Biroslavljev, Stojanović, Matović, Šućur, ostali su kapiten Prica, Majstorović, Kovačević, Dželetović trenira sa timom.
 
"Ekipa je prošle nedelje krenula sa treninzima, to su u stvari naši juniori, a imamo šest seniora. Treniramo i mislim da ćemo ući u sezonu, ali ne znamo kako ćemo proći i da li ćemo je uopšte završiti", kaže predsednik KK Vojvodina Radomir Jovančević.
 
Međutim, sudbina kluba sa 71 godinom tradicije još uvek nije poznata, a Jovančević poručuje da Vojvodini preti gašenje. Prošle godine postignut je dogovor o ulasku Grada Novog Sada u klub, a uz pomoć sponzora, postepeno bi se vraćali dugovi. Tada se sve izjalovilo, Grad se povukao veoma brzo zbog visine duga, koji je, kako su tada naveli, bio oko 700.000 evra.
 
Jovančević kaže da klub duguje oko 50 miliona dinara. I ove godine vođeni su pregovori sa predstavnicima grada oko nove uprave, dogovoreno je bilo da direktor bude Vladimir Šiška, predsednik Gradskog sportskog saveza, ali je sve stopirano kada je jedan od poverilaca aktivirao menicu na iznos od 4,5 miliona dinara. Razlog tome je taj što za njega nije bilo mesta u Upravnom odboru, a u Gradu sada poručuju Jovančeviću da reši problem sa poveriocem i da će nakon toga sve biti urađeno po zajedničkom planu za klub. 
 
"Po mom mišljenju, to što je sada nepredviđeno uradio poverilac, predstavlja novac koji je manji od godišnje predviđenih sredstava za vraćanje dugova. Ne znam zašto je to sve zapelo i zašto je napravljen kvar. Novac koji košarka dobija je besmisleno mali, ono što mi dobijamo kao dotaciju za KLS od Grada, to ne postoji u KLS, niko od klubova ne dobija tako malo. Toliko novca dobijaju poslednje ekipe u Drugoj ligi Srbije. Inđija igra Vojvođansku ligu i dobija od opštine pet miliona dinara na godišnjem nivou, to je suma koju mi imamo od Novog Sada", dodaje Jovančević za 021.rs.
 
Da je pomoć veoma mala pokazuje i samo upoređivanje sa situacijom u Nišu, gde tamošnji Konstantin, koji se takmiči u trećem rangu, dobija nekoliko miliona više od novosadskog prvoligaša. Iz gradske administracije nismo dobili odgovor na pitanja u vezi sa pomoći KK Vojvodina.
 
On ukazuje na to da je košarkaški klub sa decenijskom tradicijom ozbiljna institucija u gradu kakav je Novi Sad i da mu nije jasno zbog čega problemi ne mogu da se reše, a mogli su da se reše u OK Vojvodina i VK Vojvodina, koji su takođe imali milionske dugove. Mogli su se čuti i predlozi da se klub ugasi, a da se potom osnuje KK Vojvodina 2020, što Jovančević, koji je već jednom spasio klub od gašenja, ne želi da učini zbog tradicije.
 
"Ne bih voleo da se upadne u zamku svih klubova koji su probleme rešavali tako što su se gasili, pa kretali ispočetka, a nikada više nisu mogli da povrate atmosferu kakvu su nekada imali", smatra naš sagovornik.
 
Vošu je čekala i pozivnica za ABA 2 ligu, ali ju je, zbog finansijske nestabilnosti novosadskog kluba, dobila Sloboda iz Tuzle. Jovančević kaže da region želi Vojvodinu u takmičenjima, ali da je za takav kolektiv budžet od sedam-osam miliona dinara premali.
 
Proteklih meseci govorilo se o tome da bi pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića, Miroslav Muta Nikolić, mogao da dođe u klub. Stvari su, prema pisanju medija, već bile dogovorene, ali su se onda isprečili novi problemi u vojvođanskom gradu. 
 
"Mislim da je ovog momenta 'x faktor' KK Vojvodina Miroslav Nikolić, s kojim sam na vezi dok je u Kini i on mi šalje poruke da probam da izdržim koliko se može i da će po povratku pokušati ponovo da pokrene celu priču. On bi došao na poziciju trenera, ali njegov sam dolazak u klub za sobom povlači mnogo toga. Nije on tu samo trener, on je značajna osoba u našoj košarci, to je nešto što je potrebno nama kao klubu, a i Novom Sadu kao gradu", zaključuje predsednik KK Vojvodina.
 
Muta Nikolić je već vodio Vojvodinu, a osim novosadskog tima vodio je i Crvenu zvezdu, Partizan, Maribor, Radnički iz Kragujevca, Hemofarm, Apolon, Saratov, te mlađe reprezentacije Srbije.
  • RSzabadka

    16.09.2019 16:47
    Smrdojvodina
    Ne zanimaju me juzni klubovi .
  • NS

    16.09.2019 08:02
    Stanje u KK Vojvodina je velika sramota ovog grada.
  • istina

    14.09.2019 13:06
    nemojte pisati kad ne znate!!!
    Postovani moji sugradjani,
    boli me da sedim I citam vase komentare.
    najlakse je sedeti za svojim telefonom negde ispijati kafe I pljuvati okolo neciji trud I rad!
    To kroz sta su prosli Raša I njegova porodica od 2004 kada je preuzeo klub do dana danas to samo oni mogu da razumeju. Zato mi svi ostali posto necemo da se zauzmemo I uradimo nesto da pomognemo, bolje da cutimo I ne pljujemo po nekome ko se skoro 2 decenije bori da nas klub ostane u zivotu!
    Zasto grad nece da se zauzme za kosarku to nikome nije jasno, ali da je covek izvadio Vojvodinu iz BETON LIGE - I to iz mnogo vecih dugova nego ovih,sto se sad kao cifre samo pominju po novinama. to ne znate! O TOME SE NE PRICA! To se kao podrazumeva ili sta? nije mi jasno! ,,Dugovi,, koji se sada pominju, su dugovi prema ljudima koji su bili tu te 2004 I koji su pomogli da se klub spasi gasenja! Oni nikad za ovih 15godina nisu bili spomenuti. sada jesu! jer neko iz politike hoce da dodje I da ih smeni, da razjebe jednu zdravu pricu I da se to zalaganje njihovo u proteklih 15godina zaboravi.
    Gde ste ljubitelji novosadske kosarke bili poslednjih 10godina da budete tu I bodrite svoju decu na tribinama kako se namecu I pobedjuju mnogo starije bolje I iskusnije timove I igrace?
    Olako dajete sebi za pravo da pljujete po nekome I necemu o cemu pojma nemate!
    Svako svoju bitku bije u zivotu I ne treba osudjuvati I pricati kojesta kad, ponovicu jos jednom,NE ZNATE NISTA O TOME!
    Tradicija je vredna postovanja!
    Vojvodina jedna jedina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.