Sportski potez Jedinstva iz Rumenke: Mržnju ostavimo "velikim" klubovima, nama "malima" to ne treba

Fudbalski klub Jedinstvo iz Rumenke, koji se takmiči u Novosadskoj ligi, petom rangu domaćeg fudbala, izvinio se igračima i upravi Omladinca iz Stepanovićeva zbog neprimerenog ponašanja nekolicine navijača na utakmici koja se odigrala proteklog vikenda.
Ono što se retko dešava u višim ligama, dogodilo se u petom rangu domaćeg fudbalskog takmičenja. Trenutni lider Novosadske lige javno se izvinio igračima gostujućeg tima zbog neprijatnosti i uvreda tokom meča u prošlom kolu, kada je Jedinstvo slavilo sa 4:1. 
 
"Navijačima FK Jedinstva ovom prilikom želimo da uputimo apel, da goste dočekujemo kako dolikuje - domaćinski. Podsećamo da smo mi i svi naši gosti koji nam, iz nedelje u nedelju gostuju, amaterski sportisti koji se fudbalom bave pre svega iz ljubavi. Među našim, a i igračima ostalih klubova, nalaze se lekari, konobari, vozači, ekonomisti... Dakle, ljudi svih mogućih zanimanja, kojima je fudbal hobi", navodi se na zvaničnoj stranici FK Jedinstva na Fejsbuku.
 
Primer Jedinstva pokazuje da se može apelovati na svoje navijače da se ponašaju, pre svega, u duhu sporta, što nije ponašanje na kakvo često nailazimo kod klubova u višim rangovima, koji uglavnom ispoštuju protokol pre početka utakmica kada pozivaju svoje navijače da se suzdrže govora mržnje. 
 
Rumenčani su zamolili svoje navijače da sve goste dočekuju prijateljski i da navijaju za svoj tim, "bez mržnje, bez omalovažavanja sportskih protivnika, pre svega, prijatelja".
 
"Mržnju i agresiju ostavimo 'velikim' klubovima, nama 'malima' to ne treba. Sportski pozdrav", stoji u objavi Jedinstva.
  • Andrija

    24.09.2019 20:57
    Respekt
    Treba sprečiti na vreme da posle ne bude kasno. Nazalost mnogo gori ne mare za to , vec daju sebi za pravo da komentarisu i prave od muve slona a ne rešavaju gore probleme u svom dvorištu. Kao gledalac na mnogim utakmicama sam čuo mnogo ružnije vredjanje i ponasanje, kako domaćim tako i gostujucim igračima i navijačima.
    Svako da bude realan i reši problem u svojim redovima, svima će biti lakše i lepše. 100 dinara koliko je karta ne daje nikom za pravo da psuje i pljuje koga stigne! Bravo za Rumenku
  • Ceta

    24.09.2019 15:05
    Bravo ! Svaka cast sportskim prijateljima !
    Kriminalcima nije mesto u sportu. Stop nasilju !
  • Posmtrac

    24.09.2019 13:48
    Pravi fudbal
    Svi se rado secamo fudbala, koji je izgleda jedino opstao po selima. Ovo ostalo je MAFIJA, BAGRA, SMRAD, DNO, ne zaslužuje ni ime.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.