Novosadska liga: Indeks u derbiju savladao Novi Sad, Šajkaš i Jedinstvo sigurni

Prvenstvo u Novosadskoj ligi je u punom jeku, timovi su razigrani, a borba za mesto u vrhu je napeta.
Novosadska liga: Indeks u derbiju savladao Novi Sad, Šajkaš i Jedinstvo sigurni
Foto: 021.rs
Jedna od većih sportskih vesti u Novom Sadu tokom vikenda bila je informacija da je savetnica za medije gradonačelnika Miloša Vučević, Nada Kobac, postala predsednica FK Indeks. Poručila je tom prilikom da klub želi da vrati na stare staze uspeha, a prvi stepenik ka tome bio je derbi sa gradskim rivalom Novim Sadom u kom su slavili sa 1:0.
 
Od početka je Indeks imao inicijativu, želja za pobedom se videla, a trud se isplatio u 41. minutu utakmica, kada su gosti bili precizni iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca. Imao je nekoliko dobrih prilika Novi Sad da izjednači, ali lopta nije išla u mrežu. Nasuprot tome, Indeks je uspeo da očuva minimalni rezultat, upiše tri nova boda i prestigne gradskog rivala u šampionatu.
 
 
Jedinstvo je nastavilo da ređa pobede u Novosadskoj ligi i polagano se osamostaljuje na prvom mestu tabele. Rumenčani su jedini tim u šampionatu koji je do sada neporažen, a tako se nastavilo i na gostovanju u Futogu. Dvostruki strelci za Jedinstvo bili su Kotuljač i Pekić, a klub je pobedu posvetio novorođenom sinu njihovog golgetera Veselinovića. 
 
Sa odličnim partijama nastavlja i Šajkaš, koji je u devetom kolu savladao Bačku iz Begeča sa 5:1. Šajkaš je posle devet utakmica upisao sedam pobeda, jedan remi i samo jedan poraz koji je zabeležen na startu prvenstva, što ga smešta na drugo mesto tabele Novosadske lige.
 
TSK pokušava da posle tri kiksa uhvati voz sa timovima koji se bore za vrh. Dočekali su tim iz Stepanovićeva - Omladinac i upisali ubedljivu pobedu od 4:0. 
 
Konačno je do pobede došao i Fruškogorski partizan, koji je trijumf upisao posle pet vezanih poraza. Na svom terenu u Bukovcu dočekali su FK Tatra iz Kisača, koje su dobili sa 5:1.
 
Slavija je slavila protiv Bačke iz Đurđeva, koju su na domaćem terenu savladali sa 2:0. Salajčani igraju promenljivo, ali su u poslednja tri kola vezali tri pobede, pa nam najavljuju podizanje forme. 
 
U ostalim utakmicama sastali su se: Fuškogorac - Petrovaradin 1:1, Hajduk - Sirig 0:0, ŽSK - Veternik 3:1. 
 
Posle devet odigranih utakmica Jedinstvo je prvo na tabeli sa 27 bodova, dok drugoplasirani i trećeplasirani Šajkaš i Novi Sad imaju po pet bodova zaostatka.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.