Novosadska liga: Indeks rasturio Hajduk, Petrovaradin uzeo bodove Novom Sadu, Jedinstvo standardno

Utakmice 10. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, a susreti su doneli "potapanje" pojedinih timova, ali i poneko iznenađenje.
Novosadska liga: Indeks rasturio Hajduk, Petrovaradin uzeo bodove Novom Sadu, Jedinstvo standardno
Foto: 021.rs
Fudbaleri Indeksa bez ikakvih problema su savladali Hajduk iz Čuruga. Na "Đačkom igralištu" Indeks je čak devet puta tresao mrežu Čuružana. O kakvoj razlici u kvalitetu timova je reč, dovoljno govori podatak da je Hajduk u dosadašnjem delu prvenstva uspeo da svega devet golova - isto onoliko koliko ih je primio od Indeksa za 90 minuta. 
 
Posle 10. kola Jedinstvo iz Rumenke je jedini tim koji ima maksimalan učinak uz gol razliku 42:1. Za vikend su na svom terenu ugostili Fruškogorac, koji su savladali sa 5:0. Iako bi se po rezultatu moglo suditi da su Rumenčani lako došli do nova tri boda, igra dva tima pokazuje nešto drugačiju sliku. 
 
Fruškogorac je bio dosta čvrst, zatvoren protivnik, imali su i solidne šanse u prvom poluvremenu. Odbranu je teško bilo probiti, ali u tome je prvi uspeo jedan od najboljih igrača ove sezone u redovima Jedinstva - Veselinović. Golgeter je načeo Fruškogorac u 40. minutu, a potom je zaređao još dva gola u 63. i 70. minutu, kojima je zabeležio novi het-trik u Novosadskoj ligi. Na svog saigrača nadovezali su se Mitrović u 74. i Pekić u 76. minutu, za konačnih 5:0 protiv tima koji je ove godine obeležava jedan vek postojanja.
 
Nakon kiksa u Žablju, fudbaleri Veternika vratili su se na pobedničku stazu pobedivši Omladinac sa 3:0 na gostovanju. Nasuprot tome, Šajkaš je kiksnuo posle devet utakmica bez poraza. Pobednički niz prekinula je Bačka iz Đurđeva koja je na svom terenu izvojevala pobedu od 3:2. 
 
U dobar ritam su ušli fudbaleri ŽSK-a, koji su u poslednja četiri kola neporaženi, a za vikend su u gostima savladali Tatru minimalnim rezultatom, teže nego što se očekivalo. Nakon krize u igri polako se podiže i TSK, koji su na domaćem terenu bili sigurni protiv Futoga, koje su savladali sa 3:0.
 
Fruškogorski partizan je vezao drugu pobedu i na gostovanju u Begeču bio ubedljiv protiv Bačke, koju je dobio sa 4:0, dok su Sirig i Slavija podelili bodove odigravši 1:1. 
 
U narednom kolu igraju: Novi Sad - Jedinstvo, Slavija - Indeks, Futog - Omladinac, Fruškogorac - TSK, Hajduk - Petrovaradin, Šajkaš - Sirig, Fruškogorski partizan - Bačka (Đ), ŽSK - Bačka (B), Veternik - Tatra.
 
  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.