O transferu Vošinog Mirka Topića priča se i pre početka prelaznog roka, za sada ostaje u Novom Sadu

Vezista Vojvodine Mirko Topić privukao je veliku pažnju na sebe igrama u jesenjem delu sezone, a već se govori o tome da je za njega zainteresovano nekoliko domaćih i evropskih klubova.
O transferu Vošinog Mirka Topića priča se i pre početka prelaznog roka, za sada ostaje u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Osamnaestogodišnji Mirko Topić pruža dobre partije u crveno-belom dresu ove sezone, pozvan je u mladu reprezentaciju i svojim igrama je učinio da se o njegovom transferu u novu sredinu govori i pre početka prelaznog roka. Za njega su, prema pisanju medija, zainteresovani Crvena zvezda, Dinamo, ali i neki od jačih evropskih timova, poput Mančester Sitija. 
 
Međutim, vezista koji je ponikao u Vošinoj omladinskoj školi ima ugovor sa klubom do kraja juna 2021. godine, dok je izlazna klauzula 800.000 evra. Da zainteresovanost za Topićem postoji potvrdio je i predsednik Vojvodine Vojislav Gajić, koji poručuje da ovaj mladi igrač ima želju da nastavi sa igrama u Vojvodini, "kojoj je veoma privržen i u tome ima veliku podršku porodice".
 
"Da bi eventualno promenio sredinu već u januaru, to mora da bude izuzetno visoka ponuda, takva da se ne može odbiti. Ponude koje smo do sada dobili za njega nismo ni razmatrali, iako su bile veoma ozbiljne, jer Mirko Topić ima važeći ugovor sa klubom do juna 2021. godine, a u dogovoru sa generalnim direktorom Dušanom Bajatovićem, spremni smo da mu ponudimo novi četvorogodišnji ugovor. Takođe, stav kluba je da i drugi mladi igrači iz naše omladinske škole, koji su sada u prvom timu, kao što su Zukić, Nešković, Veselinović, Devetak ili Toroman, imaju isti status i podršku kao Topić, jer ti momci pokazuju veliku lojalnost i kvalitet i na proleće od njih očekujemo da budu nosioci igre Vojvodine", kaže Gajić.
 
Sam Topić se na navode medija ne obazire previše. 
 
"Ne pridajem previše značaja tome što se piše u medijima i uopšte se ne opterećujem time. Maksimalno sam skoncentrisan samo na Vojvodinu i glavom sam isključivo tu, te razmišljam jedino o preostale dve utakmice koje imamo do kraja jeseni. Prelazni rok još nije ni počeo i zato o tome nema potrebe ni diskutovati", zaključuje mladi vezista.
 
Posle dve sezone "za zaborav", Voša je, čini se, konačno stala na noge i pruža dobre partije. Ukoliko u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata savlada TSC, iznenađenje prvenstva koje u poslednjih nekoliko kola igra promenljivo, Voša će završiti polusezonu na drugom mestu, odmah iz aktuelnog šampiona Crvene zvezde.
  • Firminjo

    05.12.2019 23:42
    Molim te da svi iz Vose dodjete kod nas u Liverpul nemojte ici u Mancester city
    Nisam verovao da postoji neko ko moze da napise ovoliko gluposti odjednom.
    Ko koga ovde trazi ?
  • @Banda Crvena

    05.12.2019 19:57
    Naporan si...
    .. ne primećuješ?
  • Banda Crvena

    05.12.2019 16:52
    Dulo rukovodi.
    Kakav Gajic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.