Odbojkaška Liga šampiona stiže u Novi Sad, Voša dočekuje Fridrihshafen

Posle tri sezone pauze, odbojkaška Liga šampiona ponovo će se igrati u Novom Sadu, pošto će prvotimci Vojvodine u utorak, 10. decembra, ugostiti ekipu VfB Fridrihshafena.
Odbojkaška Liga šampiona stiže u Novi Sad, Voša dočekuje Fridrihshafen
Foto: 021.rs
Prvotimci Vojvodine NS seme su prvi meč u okviru grupe E odigrali u Poljskoj, protiv Zakse, gde su poraženi. Sada ih očekuje premijera u Ligi šampiona pred domaćom publikom, a šampion Srbije dočekaće nemački Fridrihshafen. U redovima crveno-belih optimistični su pred ovaj susret i veruju da, uz podršku sa tribina, mogu da dođu do prve pobede u ovom takmičenju.
 
"Fridrihshafen ima dugu tradiciju igranja u Ligi šampiona. Već dugo su u vrhu nemačkog šampiona, osvajaju i trofeje, a najviše se za njih bore sa Berlinom. Pred nama je ekipa sastavljena od stranaca i domaćih, to je ono što je njihov kvalitet. Ne dovode možda jako poznate igrače, ali su uvek skladno ukomponovani i iskusni. Znaju da se nadigravaju, ali imaju i svojih slabosti. Očekujem da u Novom Sadu odigramo dobro protiv njih, da napadnemo svim raspoložovim sredstvima. Nadam se da ćemo svi uživati u lepoj odbojkaškoj predstavi. Ovom prilikom pozivam i navijače da nas podrže u što većem broju, da zajedno koračamo kroz Ligu šampiona", poručuje pred meč sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan.
 
Šef stručnog štaba crveno-belih Siniša Gavrančić veruje da će njegov tim doći do prve pobede u grupnoj fazi takmičenja.
 
"Fridrihshafen je trenutno drugi u nemačkoj ligi. Ima devet stranaca, dobru i iskusnu ekipu. Imamo dosta podataka o njima, možemo se dobro pripremiti i verujemo da možemo parirati, boriti se i ostvariti prvu pobedu", navodi on.
 
Sličnog stava je i bloker Nemanja Mašulović, koji poručuje da je nemački tim dobar protivnik, ali da je i Fridrihshafen doživeo poraz u prvom kolu, baš kao i Voša.
 
"I oni i mi želimo pobedu. Mislim da su naša šansa upravo mečevi koji dolaze. Mnogo bi nam značilo da ostvarimo trijumf, a verujem da to možemo, uz maksimalnu angažovanost, borbenost, motiv i kvalitet. Uvek nam je podrška naših navijača vetar u leđa, to nam pomaže i zato sve naše fanove i poklonike odbojke zovem da ispune tribine i da zajedno dođemo do cilja", zaključuje Mašulović.
 
Utakmica se igra u utorak, na Spensu, sa početkom u 18 časova, a ulaz u Veliku salu Spensa biće besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport