Ivana Španović i Vuk Todorović najbolji sportisti Novog Sada

Atletičarka Ivana Španović i odbojkaš Vuk Todorović najbolji su sportisti Novog Sada u 2019. godini.
Tako je u prostorijama "Golf centra" na Spensu odlučila komisija Gradskog sportskog saveza Novog Sada, na čelu sa Vladimirom Šiškom.
 
Epitet najboljeg junora poneo je Luka Rogan, rukometaš Vojvodine, a najbolja juniorka je Nadežda Petrović, takmičarka džudo i sambo kluba Slavija, vucešampionka Evrope.
 
U konkurenciji sportista sa invaliditetom, bez premca je i ove godine Borislava Perić Ranković, stonoteniserka kluba Spin. Titulu najbolje muške ekipe u gradu poneli su odbojkaši Vojvodine, šampioni Srbije i učesnici Evropske lige šampiona, dok je u konkurenciji dama bez premca ženski stonoteniski klub Novi Sad, prvak države i učesnik u najelitnijem evropskom takmičenju.
 
Za najbolji klub u celini, proglašen je rukometni klub Vojvodina, prvak Srbije, osvajač kupa i učesnik evropske Seha lige.
 
U konkurenciji trenera, najbolji je Vladimir Jovičić, učitelj džudista Slavije, drugoplasirane ekipe u Ligi Evrope, učesniku Lige šampiona.
 
Specijalna priznanja pripala su aero-klubu Novi Sad, koji obeležava 95 godina od osnivanja i basketašima "tri na tri", ekipi Novi Sad, najboljoj na planeti, koju predvodi Dušan Domović Bulut, i ove godine najkorisniji igrač svetske lige.
 
Laureatima će nagrade biti uručene 23. decembra u amfiteatru Spensa.
  • maher

    19.12.2019 00:22
    Neko s limana14.12.2019 • 09:06
    A ima ih još
    Ali zato nema ni pomena o trenutno jedinim aktuelnim prvacima sveta iz Novog Sada, limancima i tekbol šampionima Nikoli i Bogdanu?

    Izvinjavam se, ali zasto bi iko pominjao tipove koji igraju za crnogorsku reprezentaciju u kontekstu nagrade grada Novog Sada? Mogu da konkurisu za Podgoricu ili Budvu, ako vec reprezentiju tu drzavu.
  • hm

    17.12.2019 23:15
    oni koji se ne pominju!?
    Svaka čast sportistima:) sve najbolje u predstojećoj sezoni!
  • Dario

    15.12.2019 09:10
    Na gurku
    Još jedan od sigurnih pokazatelja da ništa nema bez veze i novca...talenti, žao nam je što ste u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.