Nastavlja se Superliga: Susret gradskih rivala na "Karađorđu"

Sezona u Superligi Srbije nastavlja se ovog vikenda, a fudbaleri Vojvodine ugostiće u subotu, na "Karađorđu", gradskog rivala Proletera.
Nakon dve neuspešne sezone, navijači Vojvodine konačno su imali priliku da gledaju dobre partije svog kluba. Vojvodina se na polusezoni izborila za treće mesto na tabeli sa dva boda manje od drugoplasiranog Partizana i 11 bodova manje od Crvene zvezde. Nasuprot tome, Proleter je 11. na tabeli i bori se za poziciju koja će ga odvesti u plej-of prvenstva.
 
U prvom delu sezone Voša je ostvarila 13 pobeda, tri remija i četiri poraza. Klub se pojačao tokom pauze koja je trajala više od dva meseca, ali su otišli kapiten Ranko Veselinović, najbolji strelac Bojan Matić, kao i Eze Vinsent. 
 
Prva provera odrađenih priprema biće u subotu, 15. februara, protiv Proletera. Golman Vojvodine Emil Rockov kaže da je atmosfera u redovima "Stare dame" odlična, da su pripreme odradili dobro i da su spremni za izazove koji su pred njima.
 
"Proleter je moja bivša ekipa i poznajem dosta njihovih igrača, ali protivnika nikada nisam komentarisao, niti utakmicama prilazim na taj način. Usredsređen sam jedino na ono što je naš cilj i na to kako da na terenu sprovedemo sve ono što smo se dogovorili. Rivalom se bavim jedino u smislu neke taktičke analize njihove igre, ali to je već nešto što prolazimo sa članovima stručnog štaba i što ostaje isključivo unutar tima", poručuje Rockov.
 
On se nada da će momci u crveno-belim dresovima imati dobru podršku sa tribina, kako bi im navijači pomogli da dođu do 14. pobede u šampionatu.
 
"Iako je možda malo nezgodan termin, naravno da bih voleo da tribine budu što punije i da dođe što više ljudi da nas podrži. Nama igračima to mnogo znači i mislim da zaslužujemo da budemo gledani, jer time ujedno dobijamo i neku vrstu priznanja za sve ono što pružamo i radimo za našu Vojvodinu, koju navijači toliko vole i podržavaju. Nadam se da će stadion biti dobro popunjen i da ćemo na kraju meča imati razloga za slavlje", dodaje Rockov.
 
Vojvodina će imati ulogu favorita u meču, s obzirom na dosadašnji uspeh u prvenstvu, ali i zbog toga što Proleter neće moći da računa na nekoliko standardnih prvotimaca. 
 
Utakmica između Vojvodine i Proletera igra se na "Karađorđu", u subotu, od 18 časova, a ulaz na meč će biti besplatan.
 
U ostalim utakmicama kola sastaju se: Inđija - Bačka Topola, Čukarički - Crvena zvezda, Mladost - Voždovac, Napredak - Javor, Mačva - Rad, Partizan - Radnik, Spartak - Radnički.
  • Cane liman

    14.02.2020 16:48
    Pravi derbi gradski .... ajmo Vošo do pobede....
  • Samo napred dno

    14.02.2020 15:38
    A napredna firma će da navija ili ćšvda bude na litiji? Možda na oba skupa?
  • Kapiten

    14.02.2020 14:59
    Nije to Proleter to je Brodarac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.