Voša ubedljiva protiv Mladog radnika

Odbojkaši Vojvodine pobedili su na Spensu ekipu Mladog radnika sa 3:0 (25:17, 27:25, 25:18) u 18. kolu Superlige.
Voša ubedljiva protiv Mladog radnika
Foto: 021
Već na startu poveli su crveno-beli 7:2, protivnik se blokom približio, ali je domaćin uzvratio na isti način i na tehnički tajm-aut otišao s rezultatom 12:7. Držali su ovu prednost novosadski prvotimci do kraja i rutinski priveli set kraju za 1:0. 
 
Najzanimljivi i najatraktivniji bio je drugi set, koji je doneo mnoštvo lepih i dugih akcija. Mladi radnik potvrdio je da ima odličnu ekipu i da igra sve bolje. Poveli su gosti 11:8, ali se Vojvodina približila i posle bloka Rudića izjednačila. Rezultatska klackalica trajala je do samog kraja, timovi su se smenjivali u vođstvu, a u samoj završnici na servis Micića Požarevljani su napravili ozbiljnu prednost – 20:16.
 
Ipak, opet su crveno-beli anulirali zaostatak, još jednom je Rudić bio nemilosrdan u bloku, a Boris Buša slao je neumoljive servise u teren protivnika. Poveo je domaćin 21:20 posle napada Blagojevića, protivnik je okrenuo na 23:22, te došao i do set lopte – 24:23. Nakon servisa Rudića i greške Mladog radnika Novosađani su se izborili za prvu set loptu – 25:24. Tu nisu uspeli da iskoriste, ali je drugu realizovao Mašulović za 2:0.
 
Još su se borili gosti i poveli u trećem periodu, međutim u tim momentima bio je siguran Blagojević. Na tehničkom tajm-autu bilo je 12:9 za Vojvodinu, koja je sačuvala vođstvo do kraja, dodatno ga povećala i stavila tačku na meč.
 
"Bitna nam je prva pozicija, koju želimo da sačuvamo do kraja Mini lige. Tu će biti šest ekipa dobrog kvaliteta i svaki meč će biti priča za sebe. Važno nam je što u Mini ligi startujemo sa prve pozicije, jer ćemo prve dve utakmice igrati kod kuće, pa nećemo morati da putujemo pre finala Kupa Srbije", istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.
 
"Zaista je ovo bila jedna dobra partija za kraj Superlige. Mladi radnik je u drugom delu igrao jako dobru odbojku, do meča sa nama imao je samo jedan poraz. No, mi smo na našem terenu pokazali da smo zasluženo na prvom mestu, znači nam što smo ostali tu i spremno ulazimo u Mini ligu", poručio je libero Nikola Lakčević.
 
Voša u sredu, 19. februara u Belgiji protiv Knak Ruselara igra meč poslednjeg, 6. kola Lige šampiona, i ta utakmica na programu je u 20:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.