VIDEO: Vojvodina po drugi put u istoriji osvojila Kup Srbije

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu, na niškom "Čairu", savladali Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
U regularnom delu bilo je 2:2, a u penal seriji 4:2 za "Lale".
 
Trener Nenad Lalatović tako je osvojio prvi trofej u karijeri, a crveno-beli drugi put su osvajači kupa. Duel u Nišu bio je važan i zbog kvalifikacija za Ligu Evrope sledeće sezone, pošto će Vojvodina kao pobednik krenuti od drugog kola, a Partizan od prvog.
 
Novosađani su do pehara mogli i u regularnom delu jer su vodili sve do 96. minuta susreta. Prethodno su Vukadinović u 38. minutu, a potom i Bojić u 56. minutu doneli prednost Vojvodini, Stevanović je smanjio u 80. minutu, a Pavlović evro-golom doneo izjednačenje crno-belima.
 
Finale je inače odigrano u Nišu, a zbog toga što su bojkotovali odlazak na utakmicu, navijači Vojvodine susret su pratili na "Karađorđu". Njihovo slavlje prvog gola pogledajte u videu.
 
 
Partizan je od početka susreta imao konkretnije akcije, ali su oba tima imala jednak posed lopte. Većih prilika nije bilo tokom većeg dela prvog poluvremena, da bi u finišu Voša povela.
 
Od početka akcije bilo je jasno da Vojvodina može da zapreti jer je Mrkaić uspevao da sačuva loptu pored Pavlovića i dođe do prostora za manevar. Odložio je do Bojića, koji je pored Šćekića uspeo da loptu uputi ka drugoj stativi. Loptu je sačekao Miljan Vukadinović i lako zatresao mrežu crno-belih.
 
Drugom golu Vojvodine prethodio je fantastičan prodor Bojića, prošao je jednog igrača i potom je Stojkoviću kroz noge proturio loptu za vođstvo Vojvodine u 56. minutu.
 
U 80. minutu Partizan je smanjio vođstvo na 2:1 golom Stevanovića. Sjajnu loptu je dobio mladi fudbaler Partizana od Sadika i iskosa matirao Rockova.
 
Partizan je potom žestoko pritiskao, Vojvodina igrala "bunker" i uspevala da odoli svim pritiscima. Ipak, u poslednjem napadu crno-belih, Pavlović "makazicama" zakucava loptu u mrežu Rockova za veliko slavlje na Čairu.
 
Usledili su produžeci po 15 minuta bez golova, a penali su odlučili da trofej pripadne Vojvodini.
 
 
U penal seriji, svi igrači Vojvodine bili su precizni, dok su s druge strane Vitas i Zdjeler prebacili gol. Tačku je stavio Stefan Đorđević i doneo drugi pehar nacionalnog kupa Vojvodini u klupskoj istoriji.
 
Usledilo je veliko slavlje na "Karađorđu", gde su pristalice Vojvodine gledali svoje ljubimce. 
 
 
 
 
Podsetimo, Vojvodina je Kup Srbije prvi put osvojila 2014. godine.
  • Vojvodjanka

    27.06.2020 15:11
    Korona
    Vodicemo i u statistics novoobolelih od covida 19. Ma samo da je zivo.
  • Goran

    25.06.2020 18:39
    Zvezdaš25.06.2020 • 09:02
    Zasluženo, čestitke !!!

    Ma da, kao drago ti je što je Voša osvojila kup.
    Ajde pali...
  • Lešnari Dodikistan

    25.06.2020 15:30
    Jako takmičenje... A nadasve pošteno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.