Lalatović posle pobede: Kada je suđenje 50:50 svejedno je kome se suprotstavljamo

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović nahvalio je svoj tim posle pobede od 3:0 u meču protiv Mladosti iz Lučana.
On čestita obema ekipama na prikazanoj igri, poručujući da je Voša pokazala kakav kvalitet ima i da, kako utakmice odmiču, igraju sve bolje i bolje.
 
Ukazuje i na to da je u poslednje dve utakmice Vojvodina postigla šest, a primila jedan gol. To, po Lalatoviću, znači da je ekipa efikasna.
 
"Ovo je prava Vojvodina, ona koju volim i očekujem, a kakvu očekuju i navijači, uprava kluba, "sedma sila"… Danas sam ponosan na svoje momke i na to kako su odigrali i prvo i drugo poluvreme. Mislim da su golovi postizani iz lepih akcija i da su bili školski. U prvom poluvremenu smo imali dve stopostotne šanse i pogodili dve prečke. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, mada možda je i Mladost mogla da postigne bar jedan gol. Međutim, ovo je naša apsolutno zaslužena pobeda. U prva četiri kola, Vojvodina nema nijedan poraz. Od 12 mogućih bodova, uzeli smo osam i opet se popeli u onaj gornji deo tabele, gde i pripadamo. Ovakav klub, sa ovakvom tradicijom, navijačima, stadionom i gradom apsolutno zaslužuje da svake godine igra Evropu", poručuje Lalatović.
 
Šef struke Novosađana pohvalio je suđenje na utakmici koja se igrala pred praznim tribinama "Karađorđa". Kako kaže, neke ekipe imaju možda više penala u poslednjih šest meseci nego Vojvodina za poslednje četiri godine.
 
"No, to ne treba da nas zanima i treba da gledamo samo naše dvorište. Danas opet moram da pohvalim sudije, gospodina Jovanovića i njegove saradnike, jer su opet odsudili jednu utakmicu bez greške. Kad imamo suđenje 50:50, svakom timu u ligi možemo da se suprotstavimo i sasvim nam je svejedno da li će to biti Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički ili neko drugi", dodaje Lalatović.
 
Lalatović kaže da Vojvodina može još više, a da još više može i on kao trener.
 
"Ako ja mislim za sebe da to mogu, onda moraju i oni. Prostora ima i mislim da za jedno-dva kola, odnosno posle one pauze, sigurno možemo da se dignemo za nekih 10-15 odsto. To bi bilo sasvim dovoljno da nastavimo da igramo u ovom ritmu i dajemo golove. Drago mi je što danas nismo primili pogodak", navodi Lalatović.
 
On se osvrnuo i na predstojeće izazove u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kako kaže, voleo bi da su igrali u prva dva kola i da su dobili nešto lakše protivnike, kako bi osetili Evropu. Međutim, smatra on, veliki klubovi kreću od trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub.
 
"Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a ja bih voleo da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati, jer eto, možemo da dobijemo i Totenhem, a njihov i naš budžet ne mogu da se porede. Međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali je Lion uspeo da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope", zaključuje šef stručnog štaba crveno-belih. 
 
Izveštaj sa utakmice pročitajte na OVOM LINKU.
  • Struka

    17.08.2020 18:45
    Naravno
    Sem kad igrate protiv zvezde tu se igra sklanjalica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.