Epizodna uloga Vojvodine u Evropi - novosadski tim hrabro, ali nedovoljno protiv Standarda

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Standarda, rezultatom 2:1, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Porazom u Belgiji završena je evropska priča Vojvodina, ali je novosadski tim, ipak, pokazao da može da parira evropskim ekipama.
Golove za Standard postigli su Avenati u 47. i Amalah u 91. minutu, dok je pogodak za Vojvodinu postigao Petar Bojić u 75. minutu meča.
 
Gledaoci su imali priliku da gledaju prilično otvorenu utakmicu, u kojoj su šanse imali oba tima. Ipak, igrači Standarda osećali su se sigurnije na "Moris Dufranu", što se posebno videlo na samom startu meča, kada su igrači Vojvodine delovali prilično nesigurno. Nasuprot tome, Vojvodina je pokazala da ima dovoljno kvaliteta da se takmiči sa klubovima iz jačih liga i da su možda mogli da doguraju dalje u kvalifikacija da im je žreb bio nešto više naklonjen.
 
 
Vukliš, koji je u prošloj sezoni nastupao za Kabel, a u ovoj nije dobijao mnogo prilike u timu Vojvodine, samo je potvrdio ono što se o njemu znalo od ranije, a to je da se radi o dosta dobrom golmanu. U nekoliko navrata je odlično intervenisao i sačuvao mrežu svog tima. Međutim, Saničanin, od kog smo navikli da vidimo dobru igru, prikazao je nešto bleđu partiju. Tim se još uvek u velikoj meri oslanja na tridesetpetogodišnjeg kapitena Drinčića, koji je ponovo nosio ekipu na svojim leđima.
 
 
 Foto: Jelena Grlić
 
Prvo poluvreme donelo je dosta prilika, ali nijednu dovoljno konkretnu da ugrozi nekog od čuvara mreže. Vojvodina je neretko preskakala sredinu terena, tražeći priliku u dubinskim pasevima, što se nije isplatilo. 
 
Već na startu drugog poluvremena odbrana Vojvodine napravlila je veliku grešku, kada je u šesnaestercu oboren Gavori. Bila je to i pomalo čudna odluka sudije Lehnera, koji nije svirao neke oštrije duele igrača na meču, ali je ipak odlučio da start nad Gavorijem svira kao penal.
 
Sa jedanaest metara bio je precizan Avenati, koji je doveo domaćina u vođstvo. Primirila je tada ekipa iz Liježa malo meč, ali se sve preokrenulo u 75. minutu kada je Vojvodina uspela da iskoristi nespretnu grešku domaćinu. Nekoliko paseva i odličan centaršut Andrića bilo je dovoljno Vojvodini da dođe do izjednačenja.
 
Petar Bojić je dobro odreagovao na Andrićevu loptu i preciznim udarcem glavom savladao je Bodara, koji je ostao ukopan u zemlju. Nakon toga je počelo da se igra dosta otvorenije na obe strane. Standard je pritiskao zadnju liniju Novosađana, ali je i Vojvodina na drugoj strani imala nekoliko solidnih prilika. 
 
 
 Foto: Jelena Grlić
 
Kako posle 90 minuta nije bilo pobednika, utakmica je otišla u produžetke, pokazaće se, nesrećne za Vojvodinu. Odmah na startu su primili gol i to nakon što je Amalah jedni potezom zalomio trojicu igrača Vojvodine i snažnim udarcem pogodio malu mrežicu, te savladao Vukliša. 
 
Standard je potpuno preuzeo inicijativu i diktirao tempo igre. Vojvodina, koja je tokom 90 minuta uspevala da parira belgijskom timu, u produžecima nije mogla da se sastavi. Izabranici Nenada Lalatovića nisu imali ideju u napadu i dosta brzo su gubili loptu iz svog poseda. Jedinu ozbiljnu priliku imali su u finišu same utakmice, kada je nakon Drinčićevog ubačaja iz kornera došlo do gužve u šesnaestercu domaćina, šutirao je neko od igrača Vojvodine, ali je lopta pogodila čuvara mreže Standarda. 
 
Porazom u Liježu završena je ovosezonska evropska priča Vojvodine. Osvajaču Kupa Srbije je ovo bila jedina utakmica u Evropi i na nove podvige moraće da čeka narednu godinu, ukoliko se izbori za mesto u šampionatu koje će ga voditi u neko evropsko takmičenje.
 
Nasuprot tome, Standard iz Liježa odlazi u plej-of kvalifikacija, gde će se susreti sa mađarskim Fehervarom, u kom nastupa nekadašnji kapiten Vojvodine Nenad Rockov.
  • Cccc

    25.09.2020 15:16
    Pod hitno zabraniti fudbal u Srbiji,to je leglo korupcije i kriminala!
  • Detos

    25.09.2020 10:59
    Srpska Atina
    Momci su igrali hrabro i u skladu sa svojim mogućnosti ma ni oni uz sve strance i budžet nisu nista posebmo
    Treba Vosu podrzati
    idemo dalje
    Napred Vosa
    uz tebe su tvoji verni navijaci
  • Andrija Šrek

    25.09.2020 09:54
    Ajmo realno, ako može...
    Tri zapravo identične utakmice sinoć - evidentno tehnički i taktički slabije ekipe (Vojvodina, Partizan i Sevilja) se nekako borbenošću i upornošću izbore za nerešen rezultat u regularnom toku utakmice, ali onda u produžetku kvalitet ipak dođe do izražaja i bolja ekipa pobedi.
    To je samo odraz generalnog zaostatka koji naša liga ima u odnosu na belgijsku i potpuno realan ishod.
    Tu smo gde smo. Ne brinite, biće sve gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.