Još samo da uzme titulu: Lalatović postao trener sa najviše pobeda u istoriji Voše, oborio rekord iz pedesetih

Pobeda Voše nad Bačkom u 13. kolu Superlige Srbije predstavlja deveti trijumf kluba u ovoj sezoni. Međutim, uz ova tri boda ponovo je ispisana istorija kluba, ali i lična istorija Nenada Lalatovića, koji je postao trener sa najviše pobeda u istoriji novosadskog kluba.
Bilo je potrebno da prođe više od šezdeset godina da bi se pojavio trener među "Lalama" koji će sa momcima u crveno-belim dresovima oboriti rekord Gustava Lehnera, koji je vodio ekipu od 1953. do 1957. godine. Lehner je na 131 meču ostvario 61 pobedu i taj broj nije moglo da premaši više od 60 trenera nakon njega. 
 
A bilo je tu sjajnih trenera, od legende kluba Toze Veselinovića, preko Branka Stankovića i Jovana Kovrlije, Ljupka Petrovića i Milorada Kosanovića, do Milovana Rajevca, Zorana Milinkovića, Zorana Marića.
 
Od tog rekorda Gustava Lehnera osvojeni su važni trofeji, dva puta je Voša bila šampiona "one Jugoslavije", dva puta je osvojen Kup Srbije, uzet je i Srednjoevropski kup. Jurio se Lehnerov rekord, a od sada će se juriti Lalatov.
 
Do obaranja rekorda Lalatović je došao kroz dva mandata u Voši. Vodio je klub od novembra 2015. do decembra 2016, da bi se u junu 2019. ponovo vratio u Novi Sad, za koji kaže da se oseća kao da je odrastao u njemu. 
 
I pre nego što će postati trener Vojvodine sa najviše pobeda, Lalatović je već imao najbolji skor po pitanju odnosa pobeda i odigranih utakmica. Lale je do novog rekorda od 62 pobede na klupi Vojvodine stigao posle 103 takmičarska meča na kojima je vodio Novosađane. 
 
 
Zbog svojih izjava, stavova, ali ponekad i ponašanja na terenu, Lalatović je bio osporavan, ali navijači Vojvodine nisu mogli da mu ospore rezultate koje je u oba mandata sa klubom do sada ostvario. Nakon novog trijumfa Voše, ali i oborenog rekorda, Lalatović kaže da je veoma ponosan, ali ukazuje da to nije ostvario sam.
 
"Hvala ljudima iz kluba i posebno Cviji, najboljem analitičaru u Srbiji. Drago mi je što su zadovoljni sa mnom, ali ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sam jurio, a jednog dana kada odem iz Vojvodine, drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim", poručuje Lalatović, zahvaljujući se svom timu koji čine Šarac, Bratić, Jovanić, Semeredi, Janković, ali i fizioterapeutima, ekonomima, kuvarima, svima u klubu.
 
I dok je prošle sezone uzeo trofej Kupa Srbije sa Vojvodine, čime je postao i trofejni trener, Lalatović je nedavno poručio da ne vidi razlog zbog kog Voša ne bi jurila titulu prvaka Srbije ove sezone. Iako ukazuje da Crvena zvezda i Partizan imaju skuplje timove, smatra da je Voša dokaz da se kvalitetan tim može sastaviti od igrača iz Superlige i talenata iz omladinskog pogona kluba.
 
"Vojvodina je veliki klub i pripada joj da bude prvak Srbije, te se nadam da će se to u skorije vreme i desiti. Moj cilj je da sa mojom Vojvodinom i ove sezone osvojim trofej", poručio je nedavno Lalatović.
  • Lovac

    31.10.2020 18:45
    Respekt
    Trenera Lalatovića ne morate da volite, ali morate da poštujete kao odličnog trenera koji pre svega ima rezultate najbolje u istoriji kluba.Moje puno poštovanje!!
  • Dule

    31.10.2020 13:05
    Spominje nekog analiticara Cviju, da li moze neko da ostavi informaciju ko je covek, interesuje me? Hvala unapred!
  • Igor

    31.10.2020 12:57
    Titulu tesko da ce da uzme , 30 godina je niko ne uzima sem blizanaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.