Srpski borci osvojili dve bronze na startu prvenstva u sambou u Novom Sadu

Srpski borci danas su, na startu Svetskog prvenstva u sambou u Novom Sadu, osvojili dve bronzane medalje.
U konkurenciji juniorki do 80 kilograma Jana Sikima je osvojila treće mesto. Ona je odmah nastupila u polufinalu, jer je u toj kategoriji bilo samo četiri takmičarke. Od nje je bila bolja Ukrajinka Ksimatulina, pa je Sikima bez borbe došla do bronze.
 
Značajno teži put do bronze imao je Damjan Simić, koji se borio u kategoriji do 82 kilograma. On je u četvrtfinalu savladao Srđana Avaza iz Bosne i Hercegovine sa 1:0. U polufinalu je od njega bio bolji Ukrajinac Svidrak, koji je slavio polugom na ruci. U borbi za treće mesto naš borac je savladao Bugarina Borislava Mitova, sa 1:0.
 
Svetsko prvenstvo u sambou počelo je danas, 5. novembra na Spensu i trajaće do 8. novembra. Najbolji mlađi juniori, juniori i seniori sveta boriće se za medalje u velikoj dvorani Spensa.
 
Prisustvo publike nije moguće, a svi ljubitelji ovog sporta, šampionat mogu da prate na programima Eurosporta.
  • Oštra konkurencija

    06.11.2020 08:47
    Ko se prijavio, dobio medalju!
    Znači mi organizujemo juniorsko evropsko prvenstvo, na kom u jednoj kategoriji ima prijavljeno samo četvoro takmičara i gde su propozicije takve da nema borbe za treće mesto, nego oba gubitnika prve i jedine borbe dobijaju bronzane medalje!?
    Alal nam vera šta mi organizujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport