U Vošu stiglo pojačanje iz Zvezde: Simić potpisao za Novosađane

Dojučerašnji fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Vojvodina.
Simić je rođen 1995. godine i ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde. Sa samo 18 godina je prešao u švajcarski Bazel, potom je igrao za slovenački Domžale i švajcarski Vintertur, da bi se 2018. vratio u domaći fudbal, u Zemun. Tu ga je ponovo primetio štab Crvene zvezde i Simić se vratio na Topčidersko brdo. 
 
Za Zvezdu je odigrao 62 utakmice, upisavši 15 golova i 11 asistencija, ali je dolaskom Dejana Stankovića u klub ispao iz planova šampiona Srbije, pa je u Vošu stigao kao slobodan igrač.
 
"Velika mi je čast što sam postao novi član Vojvodine. Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri. Od danas sam maksimalno posvećen da pomognem Vojvodini u ostvarenju svih zajedničkih ciljeva. Vojvodina je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene i dobra odskočna daska za dalje", poručuje Simić.
 
Sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović navodi da je transfer Simića značajan, s obzirom na to da se radi o igraču dokazanih kvaliteta. 
 
"Veljko je igrač sjajnih motoričkih sposobnosti, izraženih kvaliteta, sigurno da će pomoći našem timu. U razgovoru sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji ga je želeo u svom timu, zajedno smo došli do zaključka da nam je neophodan i uradili smo sve što je do nas. Ispostavilo se da je Simić prva zvezda ovog prelaznog roka Vojvodine. Pred njim je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonac u svim mlađim kategorijama. Mislim da će u budućnosti igrama u Vojvodini pokazati da mu je ponovo mesto u reprezentaciji i da će samim tim biti naše veliko pojačanje. Što se tiče njegovih daljih aktivnosti, on će obaviti prvi trening sa ekipom, sutra putuje sa nama na pripreme u Tursku", kaže Kosanović.
 
Kosanović je naveo da će Ognjen Đuričin postati novi član Radničkog iz Niša, dok Đorđe Pantelić odlazi na pozajmicu u Inđiju. 
 
"Tražimo inostranog napadača, imamo dva-tri igrača na listi, ali kao što znate sada je oko dolazaka problem zbog situacije sa korona virusom, pošto je proces drugačiji. Do 5. februara imamo vremena da se pojačamo, ako se pojavi neki kvalitetan igrač, sigurno ćemo reagovati na tržištu. Ovaj prelazni rok će možda po broju igrača biti skroman, ali sigurno kvalitetan", zaključuje Kosanović.
  • Dusan Dzigurski

    17.01.2021 09:28
    Milan Kosanovic: "Napred moja Zvezdo, ovaj napred Vojvodina!".
  • Vosa89

    14.01.2021 13:40
    Pored njega bice samo jos jedno inostrano pojacanje u napadu, a trazi se brz napadac, koji trazi prostor i ima drugacije karakteristike od Mrkaica. Emmanuel Chabula je prvi izbor za trazenu poziciju, a Dembo Darboe je drugi. Da se prikljuce probi na pripremama u Beleku predlozeni su Igor Sartori i Edwar Lopez.

    Ova vest se vrti vec duze, DA LI IMA VISE INFORMACIJA NEKIH?? Ozbiljno njuske za domaci fudbal.
  • Detelinarac

    13.01.2021 16:44
    Polako se ozvanicava filijala! Bice Vosa novi Graficar....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.