Kosanović: Lalatović je prvi kojem će biti ponuđen ugovor, želja mi je Medojević

Sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović govorio je o planovima Vojvodine za predstojeći period. Kako je rekao, trenutnom strategu crveno-belih Nenadu Lalatoviću biće ponuđen novi ugovor, a poručio je i da bi voleo da se pojedini igrači u zrelim godinama vrate u klub.
Upravo je Lalatović pre nekoliko dana poručio da je mladi talenat Dejan Zukić prodat, ali Kosanović poručuje da je bio odsutan zbog povrede i da je on u konkurenciji za tim pred duel sa Javorom. 
 
"Hteo bih da razbijem i sumnje oko Topića, jer on ima ugovor do 2022. Mesec mart će biti iskorišten za njegov potpuni oporavak, te će i trener i stručni štab u aprilu računati na njega. Što se tiče Zukića, on je igrač Vojvodine, igra, nastupa, interesantan je svim klubovima i znate da postoje određene zemlje u kojima i dalje traje prelazni rok i svaki igrač Vojvodine je dostupan, ako stigne ponuda. Upravni odbor će doneti konačnu odluku", poručuje Kosanović.
 
Iz kluba su otišli Bogdan Mladenović, koji je na pozajmici u Iraku, sa pravom otkupa u junu, dok je Đorđe Đurić raskinuo ugovor sa novosadskim klubom i karijeru nastavlja u Jordanu. 
 
Već duže vreme ne postoji sloga između uprave i šefa struke Nenada Lalatovića, pa i sam trener daje izjave da nije siguran da će mu biti ponuđen novi ugovor. O tome da li će trofejni trener ostati u klubu u čiju je istoriju ušao kao trener sa najviše ostvarenih pobeda, govorio je i Kosanović.
 
"Prvi trener kojem će biti ponuđen ugovor i sa kojim će se pričati je Nenad Lalatović. Ni sa jednim trenerom u Srbiji, koliko znam, niko iz kluba nije pričao. I njemu i njegovom stručnom štabu će biti ponuđen produžetak ugovora, pravljenje novog ugovora u odnosu na to šta su zahtevi kluba. Možda trener kaže da nije spreman za nešto, da ima bolje uslove. Da se ne priča nešto napamet oko ugovora, ali je Lalatović prvi kojem će biti ponuđen, u skladu sa time šta klub u narednom periodu treba da radi i u skladu sa ciljevima", dodaje Kosanović.
 
Kako i sam kaže, ukoliko je cilj kluba podmlađivanje tima, onda se ne mogu tražiti rezultati, jer mora da postoji period pravljenja ekipa. Cilj je da se stvori ekipa koja će u periodu od tri godine osvojiti trofej i izboriti grupnu fazu Lige Evrope. 
 
"Vojvodina mora da shvati da ti rezultati ne mogu da dođu prve godine s mlađim igračima. Toga mora da bude svesna i publika. Svi bi da kažu 'daj našu decu', a kada se dese dva poraza, onda daj neke druge. To u fudbalu ne može. Bio sam u Vojvodini 2012, 2013. i 2014, imao sam selekciju koja je bila dva puta prvak Srbije, na kraju je osam igrača bilo u prvom timu Vojvodine i 2014. godine, u nekom piku, osvojen je Kup. Posle toga je Vojvodina imala i finansije u klubu. Međutim, kada se saseče jedna takva nit, kada se saseče na dve-tri godine, onda vam je potrebno tri-četiri da biste se povratili", navodi sportski direktor kluba. 
 
Jedan deo plana za budućnost jeste i dovođenje bivših Vošinih igrača nazad u klub. 
 
"Ime sa kojim je obavljen i razgovor je Slobodan Medojević, koji, nažalost, ima ugovor do 2022. godine. Prva je ideja bila da se vrate igrači Vojvodine koji mogu da budu vođe, da budu osnova tima. Jedan Nino Pekarić je napravio jednog Srđana Babića igrajući sa njim u zadnjoj liniji. Moja želja je Medojević. Doveo bih i Tadića. Ima ih dosta, vezani su ugovorima, novac koji dobijaju je veoma ozbiljan, ali mislim da vrata Vojvodine treba da budu otvorena baš tim igračima, da budu nosioci igre i da završavaju karijere u Vojvodini, te da pomognu u stvaranju mladih igrača", zaključuje Kosanović.
 
Vojvodina u narednom kolu dočekuje Javor, a više o tom susretu čitajte na OVOM LINKU.
  • Aman bre

    14.03.2021 16:58
    svi ćute a sve jasno
    u Upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sede i sarađuju načelnik BIA za Novi Sad Nikola Vasiljević i osuđivani kriminalac Slobodan Milutinović
  • fdfg

    05.03.2021 22:06
    Pa sta se onda ceka da se Lalatu ponudi novi ugovor? Bojim se da je ovo samo prica za medije a zapravo spremaju teren za nekog kod koga ce moci da izvrsavaju menadzerske kombinacije.
  • Vuče Brankoviću

    05.03.2021 17:26
    Pa ti si taj
    Koji je sasekao nit.

    Ne voli te niko više,

    Nemaš onog osmeha po kom su te znali momci sa Boškova.

    Loš si čovek i precenjen fudbalski radnik, to sad znaju svi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport