VIDEO: Vošin ples za finale

Odbojkaši Vojvodine plasirali su se u finale šampionata Srbije, pobedivši na svom terenu u odlučujućem meču Radnički iz Kragujevca rezultatom 3:0 (25:16, 25:11, 25:22).

Vojvodini će protivnik u finalu biti Partizan, kada će braniti titulu prvaka Srbije.

Poen za poen igralo se do 8:8 u prvom setu, kada je Vojvodina prelomila sjajnom serijom blokova. Simultanku na mreži blokom odigrali su pre svega Mašulović i Todorović, a uspešno su ih u ostalim akcijama pratili Perić, Simić, Bajandić, Blagojević i dva libera Brborić i Negić (smenjivali se na prijemu i u odbrani).
 
Bilo je to dovoljno da igrači Voše potpuno matiraju protivnika, koji ni sa izmenama nije imao odgovor na odličnu partiju domaćina. Posle rutinski završenog prvog perioda, u nastavku je Vojvodina zaigrala još bolje. Bila je to prava šampionska mašina, a visokih 10:3 doveli su crveno-bele u priliku da se bezmalo poigravaju sa protivnikom. Servis, blok, igra u polju, napad i prijem - sve je u redovima domaćina maksimalno funkcionisalo, a o odnosu snagu u ovom setu dovoljno govori i krajnji rezultat drugog seta - 25:11.
 
Nešto neizvesnija borba viđena je u trećem periodu, u kojem su Simić i saigrači igrali već sa, može se reći, pola snage. Naravno, sa druge strane Kragujevčani nisu imali više šta da izgube, pa su zaigrali na sve ili ništa. Ipak, bilo je jasno da Vojvodina i dalje diktira ritam i da konce drži u svojim rukama. Neumoljiv egzekutor bio je Pavle Perić, a za njim i blokerski tandem Simić i Mašulović. Kada je trebalo, Novosađani su bili mirni, sigurni i konkretni, pa su stavili tačku na ovaj meč u tri seta.
 
Igrač Vojvodine Stefan Negić kaže da je timska igra presudila u ovom važnom meču. "Još jednom smo potvrdili da je teško igrati protiv nas u maloj sali Spensa. Mi smo zaista igrali sjajno, pre svega timski. To je i presudilo da budemo tako dominantni", naveo je on.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Slobodan Boškan čestito je ekipi na sjajnoj igri i potpuno zasluženoj pobedi. 
 
"Pokazali smo kako ova ekipa može da igra i da dominira u određenim elementima. Postoji tu još prostora za boljitak, mada nemamo puno vremena. Najveća zasluga pripada igračima, ali meni je satisfakcija to što sam probao sa stručnim štabom najbolje da pripremim ekipu i to je verovatno dosta uticalo na ono što smo videli u prva dva seta", istakao je Boškan.
 
Voša će imati priliku da uzmu peti trofej u nizu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.