Rukometaši Vojvodine osvojili treći uzastopni Kup Srbije

Rukometaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Metaloplastiku sa 19:17.
Voša će u svoj Dom šampiona na Slanoj bari smestiti sedmi trofej Kupa Srbije, treći uzastopni. 
 
Utakmica u Smederevu bila je veoma tvrda, odbrane oba tima dozvoljavale su malo prostora za kreiranje napada. 
 
Bolje je startovala Metaloplastika, imala je dva gola prednosti, te su izabranici Borisa Rojevića morali da jure rezultat. Uspeli su u tome i do kraja prvog dela igre iskoristili su isključenje u protivničkom taboru izjednačivši na 10:10. 
 
Drugih pola sata igre bolje su otvorili Novosađani, preuzevši vođstvo. Imali su prilike da povedu sa tri gola razlike, ali je odbranu Šapčana i Bomeštara na golu bilo teško probiti. 
 
Pet minuta pre kraja iz igre je na dva minuta isključen borbeni Kurteš, Metaloplastika je smanjila na samo gol razlike. Međutim, nisu iskoristili priliku, načinivši grešku u odbrani zbog koje su ostali bez igrača na dva minuta. 
 
Rizikovali su dva minuta pre kraja. Igrača više su imali u napadu, ali ne i golmana na golu. Šotić je presekao loptu i sproveo je u prazan gol. 
 
Nemanja Pribak proglašen je za najboljeg igrača finala, kao i za najboljeg igrača turnira.
 
Voši predstoji odbrana titule državnog prvaka. I na tom polju Vojvodina je na dobrom putu da još jedan pehar smesti u svoje vitrine.
  • Ranko Babic

    12.04.2021 16:57
    Ljudi osvoje treci kup Srbije u nizu i nadje se uvek neki luzer da to komentarise sa nekom zaverom.
    Kakvi smo bre to sugradjani alo bre
    CESTITKE MOMCIMA BRAVO BRE !!!
  • Drug Crni

    12.04.2021 07:44
    Bravo momci! Na čast ste našem gradu, za razliku od onih što loptu šutaju nogom.
  • Buzga

    11.04.2021 23:20
    Bravo
    Sve čestitke momci!
    Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.