Voša protiv Zlatibora traži povratak na "pobedničke staze"

Ekipa Vojvodine danas će u okviru 31. kola Super lige Srbije ugostiti ekipu Zlatibora iz Čajetine.
Voša će na ovoj utakmici pokušati da popravi utisak i iz prošlog kola, te i da se vrati na pobednički "kolosek" nakon iznenađujućeg poraza od ekipe Rada u Beogradu sa 2:0.
 
S druge strane ekipa Zlatibora nalazi se u veoma teškoj situaciji i u grčevitoj je borbi za opstanak u nejelitnijem takmičenju. Vojvodina je trenutno na četvrtoj poziciji, ali već je obezbedila učešće u kvalifikacijama za evropska takmičenja, tako da s te strane Novosađanima ova utakmica neće biti od naročitog rezultatskog značaja.
 
Vojvodinu u narednom periodu očekuje i polufinalni duel Kupa Srbije, gde će se 21. aprila susresti sa ekipom Partizana, takođe na stadionu Karađorđe. Ekipa iz Novog Sada brani trofej Kupa koji je osvojila prošle godine upravo pobedivši u finalu ekipu Partizana.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović smatra da bez obzira što je meč polufinala Kupa od velike važnosti za njegov tim, Vojvodina mora da se fokusira na naredni ligaški meč.
 
"U ovoj rundi nema lakih utakmica, jer su se izdvojile četiri najbolje ekipe. Partizan i mi smo stari rivali, poznajemo se i neće biti tu nekih velikih iznenađenja. Igramo na našem stadionu i to nam znači protiv takvog rivala. Partizan igra mnogo bolje pod vođstvom Aleksandra Stanojevića, odigrali su odlično prvo poluvreme u proteklom derbiju, imali su dugi niz pobeda. Međutim, mi želimo da pobedimo, kao i uvek. Nije vreme još uvek da razmišljamo o Partizanu, najpre da se okrenemo narednoj utakmici", smatra Lalatović.
 
On dodaje i da ekipa Zlatibora ima odličnog trenera, ali i da nije lako igrati protiv ekipe koja se bori za opstanak.
 
"Zlatibor ima mlade igrače i meni je jako žao što je taj klub došao u situaciju da je pred ispadanjem iz lige. Ja im lično želim, ako ispadnu, da se što pre vrate u Super ligu. Nadam se da će se moji povređeni igrači što pre oporaviti. Čović je prvi među njima, juče je odlično trenirao, ali nećemo da rizikujemo. Đorđević se vraća u tim, za Bojića i Topića je još rano. Želimo da odigramo što bolje i da se do kraja izborimo za tu treću poziciju", zaključuje trener Voše.
 
Meč između Vojvodine i Zlatibora igra se u 18 časova na stadionu Karađorđe.
  • #

    12.04.2021 13:15
    Зависи шта је договорено.Можда и изгубе.
  • Pedja

    12.04.2021 12:48
    Džabe
    Sad je svejedno - zbog cistog kriminala u SNS upravi i namestanja Vojvodina ce zavrsiti kaznjena, mozda cak u nizem rangu takmicenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.