Kuglaši Vojvodine savladali Jedinstvo

Kuglaši Vojvodine savladali su na gostovanju ekipu Jedinstva, rezultatom 5:3 (3476:3439), u 15. kolu Superlige.
Nakon Crvene Zvezde, treći put ove sezone savladano je i Jedinstvo. Dva puta je Vojvodina slavila u Superligi (oba puta rezultatom 5:3), kao i u polufinalu nacionalnog Kupa, gde je Vojvodina osvojila drugo mesto.
 
Vojvodina je upisala osmu ovosezonsku pobedu u jednoj nimalo lakoj utakmici, gde je kao gost držala prednost u čunjevima od početka utakmice. Domaćini se nisu predavali, pokušali su sve da zadrže bar jedan bod u Novom Bečeju, iz razloga što bi im i taj jedan bod igrao veliku ulogu u borbi za opstanak u nastavku sezone.
 
U prvom bloku na staze su izašli Dragan Gajin i Slobodan Simonović. Prvi set Gajin je sa lakoćom osvojio protiv Zrnića, ali isto tako je i Čaba Zavarko osvojio set protiv Simonovića. Posle toga dolazi do obrta i Simonović osvaja naredna dva seta, ali isto čini i Zrnić, a ukupna razlika u čunjevima iznosila je svega 18 u korist Vojvodine. Simonović bez većih problema osvaja i poslednji set i sa ukupnih 1:3 donosi prvi ekipni poen za Vojvodinu. Gajin je izuzetno dobro odigrao pune u poslednjem setu, Zrnić se borio da pronađe svoju igru i činilo se da će biti 0:2 u ekipnim poenima. Međutim, Zrnić se znatno bolje snašao u poslednjem čišćenju i osvojio prvi ekipni poen za Jedinstvo i time ih ostavio u igri za povoljan rezultat.
 
U drugom bloku za ekipne bodove borili su se Andor Rac protiv Gorana Bugarskog i Nemanja Todorović protiv nekadašnjeg igrača Vojvodine, Ervina Komaromija. Todorović je nastavio da pruža odlične partije ove sezone i posle tri seta, razultatom  476, obezbeđuje drugi ekipni poen. Isto tako je sa druge strane i Bugarski obezbedio drugi ekipni poen za Jedinstvo. U poslednjem setu Komaromi je osvojio počasni set protiv razigranog Todorovića, kao i Rac protiv Bugarskog, gde je Andor iskoristio slabu igru Gorana i preokrenuo čunjeve u svoju korist ali je ekipni poen ipak pripao Bugarskom.
 
Posle drugog bloka rezultat je bio 2:2 u ekipnim poenima i 86 čunjeva prednosti za Vojvodinu.
 
Treći par činili su Boris Relota i Zdravko Kresović. Matematički je bilo jasno, jedan od njih morao je da osvoji ekipni poen za pobedu. Njihov nastup nije krenuo dobro po ekipu, jer su obojica izgubili prvi set. Međutim posle toga Kresović podiže nivo igre, završava set sa 165 čunjeva i stvara veliku razliku u čunjevima protiv svog rivala Ivana Mesaroša. Posle toga, iskusno je  priveo svoj nastup kraju i tako osvojio i treći ekipni poen. Relota nije nalazio rešenje za igru Norberta Ernješia, koji je napokon podigao svoju igru koja ga krasila prethodnih sezona. U trećem setu Kovačević se nije adaptirao na kuglanu ali je uspeo to da učini u poslednjem, ipak ni to nije bilo dovoljno da smanji razliku nad najmlađim Ernješiem koji je sa 603 čunja bio najbolji pojedinac u domaćoj ekipi.
 
Jedinstvo jeste smanjio razliku u čunjevima ali nije uspelo da preokrene utakmicu pa su na kraju izgubili rezultatom 3:5 i 37 čunjeva razlike u korist gostiju iz Novog Sada. Igrač utakmice je Nemanja Todorović sa 616 oborenih čunjeva koji po treći put ove sezone dolazi do naslova igrača utakmice. 
 
Voša sa 17 bodova deli treće mesto na tabeli s tim što ima utakmicu ili dve manje u odnosu na ostale ekipe iz vrha. Pred Novosađanima je težak raspored u borbi za drugo mesto, očekuju ih bitne utakmice protiv Metalce i Spartaka 024, koje će igrati na domaćem terenu, na Spensu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport