FOTO, VIDEO: Limanci dočekali svoju NBA zvezdu, oslikali mural Pokuševskog

Stanovnici Limana oslikali su mural NBA košarkaša Alekseja Pokuševskog, u bloku u kom je nekada stanovao.
FOTO, VIDEO: Limanci dočekali svoju NBA zvezdu, oslikali mural Pokuševskog
Foto: 021.rs
Pokuševski se nakon završene sezone u najjačoj ligi sveta vratio u Novi Sad, a tamo su mu doček priredile komšije.
 
Na zidu u kvartu Limana 2 oslikan je mural sa likom mladog krilnog centra Oklahome i natpisom "Ovde je sve počelo", uz dodatak "Kvart u srcu".
 
Pokuševski je odrastao na Limanu, a tokom svojih novosadskih dana igrao je za KK Kadet, KK Stars, nakon čega je prešao u redove Vojvodine.
 
Sa samo 17 godina postao je i najmlađi igrač Olimpijakosa koji je nastupio u Evroligi.
 
 
Po završenoj sezoni u SAD Pokuševski se vratio u Novi Sad, u stari kvart, gde su ga dočekale starije i mlađe komšije. Veliki broj građana okupio se na terenu u kvartu, gde su ga uz aplauz ispratili do murala posvećenog njemu.
 
  
 
Pre samo nekoliko dana, Poku je u nastupu protiv LA Klipersa oborio lični rekord, postigavši 29 poena. Ovo mu je "ruki" sezona u NBA šampionatu, a devetnaestogodišnji reprezentativac Srbije postao je prvi početnik Tandera koji je na jednoj utakmici pogodio sedam trojki.
 
 
To mu nije bilo dovoljno, pa je Pokuševski oborio i rekord Lebrona Džejmsa, čime je postao najmlađi igrač koji je na jednom meču u NBA ligi ubacio sedam trojki. Osim toga, Poku je oborio i rekord franšize kada je u pitanju broj blokada jednog rukija.
 
  • Komifo

    21.05.2021 08:50
    @Limanski

    Jel to važi i za vas migrante koji ste došli u Vojvodinu?
  • .

    21.05.2021 06:52
    Dok ne osvane bar 1 mural na srpskoj latinici, jasno je da su svi murali potekli iz iste nazionalisticke kuhinje
  • Квартовац

    20.05.2021 21:14
    У овом кварту никада се нису палиле бакље по крововима и ломаче за Бадње вече. Синоћ није било ни једног хулигана нити било која навијачка група има везе са овим дочеком. Мали Алексеј је до пре пар година живео у тој згради са оронулом фасадом и гарантујем да ће му увек бити дража та оронула фасада и застакљена тераса него Америчка свила и кадифа јер је скроман и добар момак и такав ће остати. КВАРТ У СРЦУ!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport