Tekbol turnir u Novom Sadu 26. i 27. juna ispred Promenade

Turnir u tekbolu u sklopu Srpske Challenger serije biće održan 26. i 27. juna u Novom Sadu ispred Promenade.
Osim turnira u Novom Sadu, u sklopu Srpske Challenger serije biče održan i turnir u Beogradu 17. i 18. jula, a tada će biti poznato koji će takmičari nastupati za reprezentaciju Srbije na Svetskom tekbol prvenstvu ove jeseni.
 
Ova serija je startovala jesenas turnirima u Novom Sadu i Beogradu, kada su trijumfovali Bogdan Marojević i Nikola Mitro, svetski šampioni i vicešamioni 2018. i 2019. godine. 
 
Marojević je tada izborio prvo mesto u kategoriji singl, a Mitro u kategoriji miks dubl, dok su zajedno izborili i zlato u kategoriji dubl.
 
Kako kažu iz Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball, ambasadori ovog sporta u Srbiji su as Mančester Junajteda Nemanja Matić koji se takmičarima obratio video porukom, nekadašnji igrač Anderlehta i Liverpula Milan Jovanović koji je prisustvovao finalnim mečevima u Novom Sadu, a takođe i počasni predsednik Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball Ivan Ćurković.
 
"Zbog pandemije korona virusa nastavak Državnog tekbol prvenstva bio je odložen i samo Svetsko prvenstvo, usled epidemije koronavirusa, ali je ovaj sport nastavio da se jednako nezaustavljivo širi i da u našoj zemlji i širom planete svakoga dana dobija nove igrače i fanove među ljubiteljima fudbala, futsala i tenisa glavom", kažu iz Saveza.
 
Oni dodaju da to dokazuje i odluka Evropskog olimpijskog komiteta (EOC) koji je početkom meseca objavio da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu-Malopoljskoj, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju. 
 
Oni najavljuju i da bi tekbol mogao postati olimpijski sport 2028. godine u Los Anđelesu.
 
Uoči nastavka Srpske Challenger serije, svim ljubiteljima i ljubiteljkama sporta iz Srbije omogućena je besplatna obuka za sudije i trenere.
 
Iz Saveza pozivaju sve zainteresovane kandidate i kandidatkinje za sudije i trenere/trenerice da se do 19. juna registruju na sajtu fiteq.org i prođu obavezni onlajn kurs. 
 
"Kandidati i kandidatkinje koji to učine od 21. do 25. juna u Novom Sadu imaće svoje mesto na takođe besplatnoj obuci koju će održati FITEQ eksperti za sudijsku B licencu odnosno prvu licencu za trenere", najavljuju iz Srpskog saveza za sportsku rekreaciju i teqball.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.