Đorđević pred Panevežis: Idemo na legiju stranaca koja je dobra sa loptom

Fudbaleri Vojvodine u četvrtak gostuju litvanskom Panevežisu, u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a trener Novosađana Slavoljub Đorđević očekuje težak meč.
Đorđević pred Panevežis: Idemo na legiju stranaca koja je dobra sa loptom
Foto: FK Vojvodina
"Panevežis je jedna jako dobra ekipa, bez obzira na to što nije atraktivna, to je ekipa sastavljena isključivo od stranaca. Imaju sedam Brazilaca, dva Grka, Kolumbijca, Holanđanina. To je jedna legija stranaca, koja je dobra sa loptom i koja ume da igra fudbal. Panevežis je mlad klub, ali pravi ozbiljne rezultate. Očekuje nas neugodno gostovanje, kao i revanš na našem stadionu. Ali, dobro smo se spremili i ja sam pozitivan pred dvomeč sa njima", kaže Đorđević.
 
On smatra da je manje važno gde se igra prva utakmica nakon što je UEFA ukinula pravilo gola u gostima.
 
Što se tiče igračkog kadra, on je gotovo nepromenjen od utakmie sa Crvenom zvezdom, izuzev što je Marko Bjeković i dalje neizvestan.
 
"Nešković je povređen od početka priprema, nema i dalje Vukadinovića i Đorđevića. Bjeković je doživeo jednu nezgodnu povredu protiv Crvene zvezde, u četvrtak ima magnetnu rezonanacu, pa ćemo videti koji je stepen povrede. Dule Stevanović je dobio neugodan udarac u tetivu, ali je danas odradio trening. Naš lekarski tim je uveren da će biti spreman. Osim Bjekovića, svi ostali koji su igrali protiv Zvezde su zdravi", dodaje šef struke Vojvodine.
 
Najavio je i određene promene u sastavu, ali sistem igre neće menjati.
 
"Biće nekih korekcija u sastavu, ali od prvog dana govorim da način na koji možemo da igramo jeste da budemo disciplinovani, organizovani u odbrani i brzi u tranziciji. Imamo još prostora za napredak i mnogo toga još treba promenimo u igri sa loptom, ali ovo je težak period i isključivo moramo da idemo na rezultat. Ostalo će doći vremenom. Želim da budemo tim, da budemo agresivni i rezultat neće izostati", poručuje Đorđević.
 
Upitan o potencijalnom rivalu u narednom kolu, austrijskom LASK-u, Đorđević je zaključio da ne voli da ide dva koraka unapred, te da će o tome razmišljati ukoliko prođu Panevežiš.
 
Utakmica između Vojvodine i Panevežisa igra se u četvrtak, u 17.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.