Odlazak trenera koji je četvrtoligaša doveo do šesnaestine finala Kupa: Šponja napustio Jedinstvo

Vladimir Šponja, trener koji je predvodio FK Jedinstvo u prethodne tri sezone, beležeći istorijske uspehe za klub iz Rumenke, dao je ostavku.
Šponja se na ovaj potez odlučio nakon poraza od Indeksa, rezultatom 3:0, u sedmom kolu Vojvođanske lige Jug.
 
Ovaj trener je na čelo kluba iz Rumenke došao 2019. godine, potpuno preokrenuvši igru Jedinstva. 
 
Tim je zaigrao odlično u prolećnom delu šampionata, da bi u narednoj sezoni uveo Jedinstvo u Vojvođansku ligu, po prvi put u svojoj istoriji. Prošlog leta je osvojen Kup Novog Sada, a potom i Kup Vojvodine, čime su Rumenčani stekli pravo učešća u Kupu Srbije.
 
Tada su u pretkolu Kupa Srbije savladali Zemun, prvoligaša Srbije. U šesnaestini finala igrali su protiv Vojvodine, koja je branila trofej. 
 
"U ovom momentu sam osetio da više ne mogu pomoći klubu u meri koja se očekuje od mene. Umorio sam se, potrebna je nova snaga i energija koja će ove momke pogurati da se ponovo osećaju dominantno i bez respekta ulaze u nove utakmice. Nikada neću zaboraviti ove tri godine koje će ostati zabeležene u istoriji našeg kluba", napisao je Šponja.
 
Jedinstveno je igralo odlično i u svojoj debitantskoj sezoni u Vojvođanskoj ligi Jug. Bili su na pragu plasmana u Srpsku ligu, ali im je ovaj uspeh izmakao u poslednjem kolu šampionata. 
 
Šponji se na uspesima i trudu zahvalio i klub iz Rumenke.
 
"Vladimir Šponja je sigurno najtrofejniji trener u istoriji našeg kluba. Ovim putem mu se zahvaljujemo na svemu. Hvala Vlado, sigurni smo da ovo nije tvoj oproštaj od Jedinstva, već jedno 'doviđenja'", navodi se na Fejsbuk stranici kluba.
 
Jedinstvo je trenutno 11. na tabeli u Vojvođanskoj ligi Jug.
  • Đura Kać

    08.10.2021 15:01
    Tatin sin
    Kako je tek igrao Vladin tata Mišo. Bio je umetnik i čarobnjak poput Šekija i Džaje. Ko ga nije gledao ne zna šta je pravi fudbal. Vlada je bio dobar, ali Miloš (Mišo) je bio bolji u vije vreme.
  • Pkijg

    27.09.2021 16:03
    Do kraja
    @Salajcan
    Kao da si ljut?!
    Sve si izlupetao
  • Salajčan

    27.09.2021 15:13
    Za poštara
    Niti sam ja spominjao ničije ime,niti bi se gurao za predsednika,a ti već kad tako sve dobro znaš o čoveku koga spominješ,onda verovatno znaš i šta je uradio kad je prepustio drugima klub,. Sve mu se finansijski duplo isplatilo ako je išta svojih para uložio u klub. Tako je dobar bio za klub da ni ime nebih da mu spominjem kao ni većina ljubitelja Jednog od najstarijih klubova u gradu. Hvala na prostoru i neću više da polemišem,jel svako ima svoje mišljenje,s činjenice sve kažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.