VIDEO: Galens nadjačao GAT u "investitorskom derbiju" Prve lige Srbije, Mladost ispustila vođstvo

Fudbaleri Mladosti poraženi su od Zlatibora, rezultatom 3:2, u 18. kolu Prve lige Srbije.

Novosađanima je ova utakmica zanimljiva jer iza dva tima stoje i građevinske kompanije koje su poznate u Novom Sadu. Mladost je na svoje ime dodala GAT, dok je sponzor Zlatibora kompanija Galens.

Mladost je na svom terenu vodila 2:1 na poluvremenu, ali je u drugih 45 minuta došlo do preokreta, te je na kraju slavio Zlatibor, rezultatom 3:2.
Utakmica u Čelarevu je bila uzbudljiva, a Mladost je do prednosti stigla u 16. minutu preko Milana Vidakova, koji se dobro snašao nakon ubačaja, uspevši da smesti loptu u mrežu protivnika.
 
Zlatibor nije odustajao, pa je 10 minuta kasnije došao do izjednačenja, golom Dragana Radosavljevića. Osmica tima iz Čajetine se dobro kretala, a loše je Radosavljevića ispratio Nenad Sević.
 
Utakmica se nastavila u dinamičnom ritmu i Mladost dolazi do novog gola, zahvaljujući još jednom bivšem igraču Kabela - Zoranu Karaću. Karać je postigao zaista fenomenalan gol, oslobodio se jednog igrača da bi potom unutrašnjim delom stopala pogodio rašlje gola.
 
Mladost je otišla na odmor sa vođstvom i delovalo je kao da je na odmoru i ostala, dok je Zlatibor nastavio da igra. Loše je odreagovala odbrana Mladosti u 51. minutu, kada je Dragoljub Radoman ostao sam u šesnaestercu, potom smestivši loptu glavom u mrežu domaćina.
 
Mogao je rezultat ubrzo da bude preokrenut u korist Zlatibora, nakon katastrofalne reakcije u odbrani Mladosti. Ožegović je želeo da vrati loptu do Mirkovića, ali je to učinio preslabo. Potom ni Mirković nije uspeo da izbije loptu i jedino je nešto jači odbitak spasao Mladost.
 
Imala je Mladost u nastavku nekoliko prilika, ali ne dovoljno ozbiljnih da bi akcija rezultirala pogotkom. Nasuprot tome, dezorganizovana odbrana tima sa Satelita presudila je ovog puta Mladosti. U 69. minutu Zlatibor je napao po desnoj strani, a defanziva Mladosti ponovo je ostavila jednog igrača potpuno samog. Lopta je stigla do Stamenića, koji je šutirao. Pokušao je igrač Mladosti da je ukloni sa gol linije, ali bezuspešno.
 
Posle poraza od Zlatibora, Mladost je i dalje druga na tabeli, sa šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Inđiju i jednom odigranom utakmicom manje. Ipak, Mladosti prete i Žarkovo i Javor i Mačva. Na ruku im ide to što je pred njima nešto lakše kolo, s obzirom na to gostuju pretposlednjem timu na tabeli - Timoku.
 
Golom protiv Zlatibora Milan Vidakov je postigao svoj osmi ovosezonski pogodak, čime deli prvo mesto na listi strelaca zajedno sa Milosavljevim iz Inđije i Žuvićem iz Žarkova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.