Novosadska liga: Slavija prati vodeći dvojac, Fruškogorac ponovo efikasan

Utakmice 14. kola Novosadske lige nisu donele previše golova, ali daleko od toga da nije bilo zanimljivih rezultata.
Novosadska liga: Slavija prati vodeći dvojac, Fruškogorac ponovo efikasan
Foto: Pixabay

Iako su nas proteklih nedelja učesnici Novosadske lige navikli na nešto veći broj pogodaka, ovog vikenda na čak četiri, od osam mečeva postignut je samo po jedan pogodak.

Ipak, ovo kolo donelo je i neke mečeve na kojima su se mreže poprilično često tresle.

Najefikasnija utakmica ovog kola igrala se u Budisavi, gde je domaći Dinamo ugostio Slaviju.
 
Slavija je nastavak serije dobrih rezultata i na ovom meču najavila već u 11. minutu kada je vodeći pogodak postigao Stojičić iz penala. Do kraja poluvremena isti igrač postiže i drugi gol, pa ekipa sa Salajke na poluvreme odlazi sa vođstvom od 0:2.
 
Pokušao je Dinamo da se rezultatski vrati u meč kada je na 1:2 u 50. minutu sa bele tačke smanjio Mihajlović, ali već 10 minuta kasnije Stojičić postiže novi gol, kompletira het-trik i obezbeđuje nova tri boda za Slaviju.
 
Konačan rezultat (1:4) postavlja Vučković u 79. minutu, a novom pobedom Slavija nastavlja da prati vodeće ekipe Šajkaša i Tatre.
 
Da vodeći Šajkaš neće baš biti lako stići u borbi za prvo mesto pokazalo je i ovo kolo u kojem je tim upisao i osmu pobedu u nizu. Njih su na terenu Sportskog centra "Ada Kovilj" u prvom delu igre dobro "namučili" gosti iz Petrovaradina, pa se poluvreme završilo bez golova.
 
Drugi deo igre ipak je doneo vođstvo lideru na tabeli, a otpor Petrovaradina slomio je u 60. minutu najbolji strelac lige Stevan Veselinović natrčavši na odbitak nakon kojeg nije imao težak zadatak. Lukaja iz Petrovaradina pet minuta kasnije ostavlja svoju ekipu sa 10 igrača, nakon isključenja, te na taj način olakšava vodećoj ekipi lige da meč mirno privede kraju.
 
Osim Slavije, Šajkašu na vrhu tabele da "pomrsi račune" pokušava i drugoplasirana ekipa Tatre iz Kisača.
 
Ovog vikenda Kisačani su gostovali na Klisi, a trinaestoplasirana ekipa Borca već u sedmom minutu bila je prinuđena da vadi loptu iz mreže. Prvi pogodak delo je Živanovića, dok je samo 11 minuta kasnije Grubović povisio na 0:2.
 
Drugo poluvreme donelo je samo jedan pogodak, a on je delo Kobiljskog koji u 84. minutu daje gol za 0:3 i osigurava nova tri boda za Tatru. Ekipa Fruškogorca i u 14. kolu nastavlja da igra u sjajnoj formi, ovog vikenda "žrtva" ekipe iz Sremske Kamenica bila je poslednjeplasirana Crvena zvezda sa Najlona.
 
Kameničani su poveli preko Jevtića u 23. minutu, dok konačan rezultat u prvom delu igre (2:0) postavlja Radaković u 43. minutu. Svojim drugim golom Jevtić već u 49. minutu osigurava pobedu svom timu, dok tačku na utakmicu u 88. minutu stavlja Sapundžić svojim pogotkom za 4:0.
 
Fruškogorac je ovom pobedom došao do petog mesta i svog 27. boda u ligi. Iznad njih, a ispod gorepomenutog trojca na četvrtom mestu sa 30 osvojenih bodova nalazi se TSK koji je u ovom kolu bio bolji od Bačke sa 0:2. 
 
Šajkaš na prvom mestu ima 38 bodova, Tatra ima dva boda manje, a trećeplasirana Slavija ima 34 osvojena boda.

Na začelju tabele nalaze se Futog sa 10, a jedine dve kipe koje nemaju dvocifren broj bodova su Jedinstvo na pretposlednjem sa 9 i poslednjeplasirana Zvezda sa Najlona sa isto toliko bodova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.