Odbojkaši Vojvodine pobedili nakon tri vezana poraza

Odbojkaši Vojvodine savladali su ekipu Takova, rezultatom 3:1, u desetom kolu domaćeg šampionata.

Voša je do pobede došla igrajući po setovima: 25:19, 23:25, 25:21, 25:22. 

Pobeda od 3:1 u desetom kolu Superlige došla je kao lek na ranu prvotimcima Vojvodine, posle tri poraza, ali i u pravom momentu uoči važnih mečeva koji joj predstoje.

Činilo se posle lako dobijenog prvog seta da će Novosađani brzo završiti meč, ali su ipak morali dobro da se pomuče da dođu do nova tri boda protiv Takovo Metalca. Crveno-beli su dobro otvorili meč, vrlo brzo stigli do pet poena prednosti (11:6) i do kraja sačuvali vođstvo za 1:0 u setovima. Iako su crveno-beli i u nastavku vodili gotovo do polovine seta (10:7, 12:9), ipak došlo je do pada koncentracije. Sigurno je delimično i umor od puta uzeo danak, tek rival je uspeo da iskoristi greške domaćina i izbori se za počasni set.
 
Nije išlo glatko Novosađanima ni u trećem periodu, ali su imali kontrolu nad rezultatom i sve vreme čuvali prednost. Finiš seta obeležio je ulazak u igru korektora Radoslava Parapunova, koji se posle nekoliko utakmica, posle povrede, ponovo našao na terenu. Rutinski je odigrala Vojvodina četvrti set i stavila tačku na ovaj meč za konačnih 3:1 i nova tri boda.
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Slobodan Boškan kaže da je zadovoljan pobedom, ali da su možda očekivali da igra bude malo bolja. 
 
"Polako se vide znaci umora, ovo je već peta ili šesta utakmica u tom paklenom ritmu, a tek smo na pola puta. Nije bilo lako iz jedne utakmice kao što je ona koju smo odigrali u Belrinu i to dobro, da već danas, posle puta, izađemo na teren protiv Takova. Zadovoljan sam i time što su momci koji možda ne dobijaju toliko prilike, odigrali dobro i to je naša prednost. Kada imamo probleme uvek su spremni igrači sa klupe da zamene. Drago mi je što se Parapunov oporavio. Odigrao je kraj trećeg i ceo četvrti set, tako da će biti spreman do Partizana. Mnogo bolje smo igrali u polju, u odbrani, to nam je nedostajalo, ali ima još prostora da se napreduje", poručuje Boškan. 
  • Darinko

    05.12.2021 13:20
    Nadam se ....
    ..... da Voša nije ove sezone samo LingLong ekipa ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.