Otkazan meč Vojvodine i Benfike u Lisabonu zbog korone u redovima Novosađana

Utakmica između odbojkaša Vojvodine i Benfike, u Lisabonu, u okviru CEV Lige šampiona, otkazana je zbog igrača zaraženih korona virusom u taboru Novosađana.
Otkazan meč Vojvodine i Benfike u Lisabonu zbog korone u redovima Novosađana
Foto: 021.rs

Utakmica je trebalo da se igra u sredu, 12. januara, ali je trenutno pet igrača Vojvodine zaraženom kovidom. 

Šampion Srbije je trebalo da krene na put u ranim jutarnjim satima, ali je menadžment kluba bio primoran da otkaže susret, nakon što su pristigli rezultati PCR testova. 

Nakon višečasovnog razgovora sa ljudima iz Lisabona, uz zvaničnu saglasnost CEV-a koji je to u utorak ujutru potvrdio, prihvaćeno je da oba meča budu odigrana u Portugalu 16. i 17. februara.
 
"Postojale su tri opcije, prva je bila da idemo u sastavu koji imamo na raspolaganju. Druga ponuđena opcija je da meč u Lisabonu bude registrovan 3:0 za Benfiku, pa da drugu utakmicu igramo u Novom Sadu 16. februara, a kao treću mogućnost dobili smo da oba meča igramo u Lisabonu. Ta treća najviše je sportska i daje mogućnost da se na terenu borimo za što bolji rezultat. Među pozitivnima na PCR testu su Luka Čubrilo, Vilimanović, Parapunov, Zečević i libero Negić, tako da bez oba dizača i oba korektora nismo mogli da putujemo u Portugal. Sada se nadamo što skorijem oporavku petorice igrača, kako bismo se pripremili za mečeve koji predstoje posle 20. januara", poručio je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.
 
Na osnovu dogovora dva kluba, Evropska odbojkaška konfederacija potvrdila je nove termine za mečeve D grupe Lige šampiona. 
  • Dusan Dzigurski

    11.01.2022 17:45
    Steta, ovo je bila dobra prilika za Vosinu pobedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.