Sva deca zaslužuju šansu: Jovanović i Neziri uz mališane iz Temerina na otvorenom času fudbala

Koliko dece širom Vojvodine sanja da krene stopama Dušana Tadića, Sergeja Milinkovića Savića, Siniše Mihajlovića, Miloša Krasića, Laneta Jovanovića?
Uopšte nije važno da li će jednog dana uspeti da naprave internacionalnu karijeru ili da obuku dres Voše, bitno je samo da svi na početku dobiju istu šansu. 
 
Poruka "talenat nema cenu" nastavlja da se širi u Novom Sadu i okolini, jer je u sklopu Besplatne škole fudbala Mozzart i Vošini klinci održan još jedan otvoreni čas – za klince iz Temerina.
Savršen dan za prve fudbalske korake na stadionu FK Sloga ulepšali su bivši prvotimci Vojvodine Bojan Neziri i Milan Jovanović.
 
"Imate tretman kao da ste u Realu iz Madrida", kroz osmeh je Lane rekao mališanima na početku druženja, oduševljen što sa njima radi toliko trenera iz omladinske škole Vojvodine.
 
Nekadašnji as Liverpula, Standarda, Anderlehta i bivši reprezentativac Srbije naglasio je da je Mozzartov projekat Besplatnih škola sporta preko potreban našem društvu.
 
"Ovakve akcije me vraćaju u detinjstvo, kada naši roditelji nisu morali da plaćaju članarine. Divno je videti na okupu ovoliko dece koji sanjanju i maštaju. Masovnost je ono što nam je neophodno u sportu. Sva deca zaslužuju istu šansu na početku, jer kroz sport mogu da se razvijaju kao ljudi, oblikuju karakter… A tek posle, kada se izdvoje talenti, treba podržati i njih na putu ka novim visinama. Da se afirmišu kao profesionalni sportisti, od kojih će klubovi i reprezentacija imati koristi", poručio je Jovanović.
 
 
Njegov nekadašnji saigrač Bojan Neziri istakao je da je ovaj projekat nešto potpuno novo i divno.
 
"Mnogo mi je drago da su Mozzart i Vojvodina pokrenuli ovu školu. Poznato je koliko Voša dobro radi sa decom, koliko je dobrih fudbalera stvorila. Nadam se da će se akcija proširiti na što više mesta, mi kao klinci nismo imali ovako dobre uslove, da toliko trenera radi sa nama", rekao je Neziri.
 
Priliku da šest meseci treniraju bez plaćanja članarine dobili su mališani iz Novog Sada, Kaća, Sremskih Karlovaca, Sremske Kamenice, Bačkog Jarka i Temerina.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport