Vojvodina povela protiv Spartaka u finalu plej-ofa

U sjajnoj atmosferi subotičke hale odbojkaši Vojvodine slavili su u prvom meču finala plej-ofa sa 3:0 protiv Spartaka i poveli u završnoj seriji za titulu prvaka 1:0.

Ogroman ulog uzrokovao je kod obe ekipe nešto nervozniji ulazak u meč.

Prvi set protekao je u ispitivanju snaga i pokušaju da se nametne ritam. Bila je u tome uspešnija Vojvodina, koja je na servis Baraneka (16:14) prvi put stigla do dva poena viška. U samom finišu nakon dobre odbrane, siguran u realizaciji kontre bio je Parapunov za vođstvo od 23:20. I dalje je važne poteze vukao Baranek, koji je stavio tačku na ovaj set za vođstvo Novosađana od 1:0 (25:22).

Iako je i drugi set završen istim rezultatom u korist gostiju, slika na terenu bila je ipak nešto drugačija u odnosu na prvi period susreta. Crveno-beli su malo "opustili ruku", ali su i dalje igrali sa rezervom. No, i to je bilo dovoljno da sve vreme kontrolišu igru, da na samom startu naprave razliku, koju su čuvali do kraja. Sve vreme su diktirali ritam puleni trenera Slobodana Boškana, u nekoliko navrata Subotičani su zapretili i približili se, ali su prvotimci Vojvodine i to iskontrolisali, sačuvali prednost i poveli 2:0 u ovom duelu.
 
Glavno rešenje u napadu Novosađana bio je Parapunov, koji je u važnim momentima preuzeo odgovornost. Počeli su Novosađani dobro i u trećem setu, ali je Spartak pokazao da je sasvim zasluženo u finalu i da nema mesta ni najmanjem opuštanju. Bilo je dosta grešaka, ali i lepih poteza i borbenosti sa obe strane. Vojvodina je u finiš ušla sa prednošću, međutim Subotičani su izjednačili, uveli set u pravi maraton, u kojem su crveno-beli pokazali više strpljenja, sigurnosti i boljih rešenja - za konačnu pobedu od 3:0.
 
Druga utakmica igra se u nedelju, 10.aprila, u Novom Sadu, u maloj sali Spensa, od 20 časova.
  • Dusan Dzigurski

    07.04.2022 18:15
    Ajde Bar u odbojki da osvojimo titul!
  • Srpska Atina

    07.04.2022 08:53
    Vosa lee
    SAMPIONI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.