Fuzija superligaša i četvrtoligaša: Sprema se spajanje Proletera i RFK Novi Sad

Dva fudbalska kluba iz Novog Sada, Proleter i RFK Novi Sad, u budućnosti bi mogli da postanu jedan tim.
Fuzija superligaša i četvrtoligaša: Sprema se spajanje Proletera i RFK Novi Sad
Foto: 021.rs

Proleter ove godine ima najslabiju sezonu od ulaska u Superligu Srbije i preti mu ispadanje iz najvišeg ranga domaćeg fudbala. Nasuprot tome, Novi Sad je prvi na tabeli u Vojvođanskoj ligi Jug, četvrtom rangu domaćeg fudbala.

Napisi o tome pojavili su se pre nekoliko dana u sportskim medijima, a potvrdu toga da se nešto priprema dao je, tekstom u Dnevniku, novinar Lazo Bakmaz, koji je ujedno i predsednik Skupštine RFK Novi Sad.

Ideja je da klub koji nastane fuzijom zadrži ime RFK Novi Sad 1921. sa postojećim simboilma i bojama. Takmičio bi se u rangu u kom se takmiči Proleter, odnosno u Superligi ili Prvoj ligi Srbije, ukoliko dođe do ispadanja.
 
Prvi kontakti predstavnika klubova su već napravljeni, a sve protiče, naravno, uz saglasnost i podršku vrha gradske vlasti. 
 
Kako se navodi, interes je definisan u vrlo praktičnim okvirima: Proleter ima status u Superligi, a Novi Sad infrastrukturu, neophodnu i za takmičenje i za razvoj u svakom pogledu.
 
"Nagoveštaji iz vrha gradske vlasti o ulaganjima u fudbalski centar na Detelinari, gde je već renovirana upravna zgrada sa svim sadržajima, neophodnim za funkcionisanje u skladu sa standardima FŠ, dala je i osnov verovanju u mogućnost i u opravdanost fuzije dvaju kolektiva. U budućnosti, na mestu stadiona u Rumenačkoj ulici, gradio bi se kompleks koji prevazilazi potrebe domaćih takmičenja. Naravno, opet u sferi interesa Novog Sada i razvoja fudbala u njemu, radovi na rekonstrukciji zapadne tribine i podtribinskog prostora započeti su pre mesec dana", piše u tekstu.
Potvrdu pregovora o fuziji dva kluba za Mozzart sport dao je i predsednik RFK Novi Sad Siniša Kresojević, bivši direktor Informatike i bivši odbornik iz redova naprednjaka. 
 
"Novi Sad ima nešto što Proleter nema. Proleter ima ono što nema Novi Sad. A svima je u interesu da napravio jedan jak novosadski klub. RFK Novi Sad ima infrastrukturu, koja može da se širi. Stadion Proletera nema tu mogućnost. S druge strane, Proleter ima ono što je RFK izgubio poslednjih godina, a to je status u vrhu srpskog fudbala", poručio je Kresojević.
  • Cile

    22.05.2022 07:48
    Detos
    Nas klub nas grqd ,necemo ujedinjenje sa proleterom. Ovde je interes da se uzmu pare na izgrdnji stadiona a kulb nikoga nezanima tako da je ova prica provaljena.
  • NOVI SAD

    20.05.2022 13:33
    Zastitit
    Gradonacelnik mora da zastiti ovaj pokusaj otimanja .
  • Tihomir

    19.05.2022 16:59
    Cuvajmo ono sto je nase
    Proleter u srcu izadjimo svi na ulice slane bare i pokazimo kriminalcima da nekogu da nam otmu nase

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.