Noćni maraton za vikend u Novom Sadu, start i cilj u Kineskoj četvrti

Noćni maraton održaće se ovog vikenda, u noći između 25. i 26. juna, pod sloganom "Da li je 13 srećan broj?".
Noćni maraton za vikend u Novom Sadu, start i cilj u Kineskoj četvrti
Foto: 021.rs (ilustracija)
Manifestaciju, 13. put zaredom, organizuje Atletsko rekreativni klub Fruška gora. 

Noćni maraton obuhvata maratonsku trku na 42.195 metara, polumaratonsku trku na 21.098 metara, kao i minimaraton koji je uvek dužine jednog kruga staze, što je ove godine nešto više od 5 km. Ono što je novost ove godine je vraćanje polumaratonske štafete 4x5.250m.

Prijave će biti moguće i na sam dan trke.
 
Start i cilj će biti u Kineskoj četvrti, dok će staza biti na delu keja od mornarice do Bulevara cara Lazara. 
 
Start maratona i minimaratona je zakazan za 20.22h, dok je start štafetne trke i polumaratona zakazan za 22.02h. 
 
Organizatori pozivaju Novosađane da dođu na kej i podrže trkače, pogotovo maratonce, jer je njima podrška najpotrebnija. 
 
Takođe, apeluju na bicikliste da tu noć, počevši od starta u 20.22h, izbegnu vožnju po biciklističkoj stazi na tom delu keja, da ne bi došlo do sudara sa trkačima.
 
Paralelno sa trkom će se u Distriktu održavati program "Distrikt mira", a od 23h počinje i koncert grupe "Zoster".
  • Limanka

    24.06.2022 00:14
    Koncert
    Kakav je koncert i gde u četvrtak 23.06.? Evo prošla ponoć i još gruva. PREGLASNO JE!! Nemam ništa protiv koncerata ali zašto mora da bude toliko bučno? Oni pored zvučnika ogluve a ceo liman 1 i 2 se trese...a možda i šire. A petak je radni dan!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.