Borbelj pobednik 30. Novosadskog maratona

Pripadnik Prve brigade Kopnene vojske Srbije vodnik Đuro Borbelj pobedio je danas na 30. Novosadsakom maratonu.
Borbelj pobednik 30. Novosadskog maratona
Foto: Grad Novi Sad
Na današnjem maratonu je učestvovalo 880 takmičara, a Borbelj je do pobede stigao rezultatom dva sata, 28 minuta i šest sekundi i time ujedno osvojio i titulu državnog prvaka.
"Prezadovoljan sam, nisam očekivao ni visok plasman, ali staza i vremenski uslovi su bili odlični, pa me je to povuklo. Drago mi je što sam oborio lični rekord iz Kine 2019. godine, kada sam maraton istrčao za 2:29,23 sata", izjavio je Borbelj.
Drugoplasirani je bio Robert Čukvard, maratonac iz Engleske, sa 2:56,38 sata, a trećeplasirani Ivan Miškeljin iz Beograda sa 2:58,22 sata.
 
Pobedu Borbelju čestitao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović.
 
"Čestitam od srca. Naš Borbelj je još jednom oborio lični rekord. Titule, koje niže, su dokaz da neumorni rad i uporna borba uvek daju rezultate. Ponosni smo na sve momke i devojke iz Vojske Srbije koji su danas dominirali na Novosadskom maratonu", rekao je Stefanović.
 
Potpukovnik Nenad Milosavljević sa Vojne akademije osvojio je prvo mesto na 10 kilometara, a vojni službenik Milivoje Jovović je trijumfovao u trci na 25 kilometara.
 
U ženskoj konkurenciji na 25 kilometara prvo mesto je zauzela potporučnik Jelena Sarić.
  • Trkač

    10.10.2022 20:09
    Sramota
    Sramota za Ministarstvo odbrane što nije spomenuta druga devojka na 25km, takođe pripadnik i poručnik Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
  • Trkac

    10.10.2022 09:47
    Sramota
    Kako niko ne pise o tome, da se trasa maratona smanjena na najmanje sto moze.
    Sramota, sramota za organizatore da ne mogu da se izbore, Novosadski maraton, a nista se ne vidi od Novog Sada.
    Sramota za ostale ljude, koji umesto da su srecni sto se takva manifestacija odvija u njihovom gradu, sto ne mogu da izdrze 4 sata, jer su zablokirani i kolima ne mogu da odu negde. Pa idite peske, prosetajte malo, podrzite takmicare.
    U Ljubljani grad mogu da zatvore na citavih 42km! I ljudi su srecni sto se nesto takvo odrzava u njihovom gradu.
    Nista drugo za reci, nego prava sramota, za sve!
  • neb

    10.10.2022 08:05
    koga zabole šta su po činu i gde rade?

    nešto ne vidim da se za druge ucesnike govori gde rade i koje im je zanimanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport