Fudbaleri Vojvodine pobedom počeli pripreme u Turskoj

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Pakša rezultatom 2:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.
Fudbaleri Vojvodine pobedom počeli pripreme u Turskoj
Foto: FK Vojvodina

Strelci za Vošu su bili Kabić u sedmom minutu i Miletić u 25, dok je gol za Pakš postigao Varga u 32. minutu.

Vojvodina je povela u sedmom minutu, nakon kontranapada i sjajnog poteza Uroša Kabića. 
 
Na sredini terena, Miletić je najpre izgubio, ali potom i oduzeo loptu, koja je zatim došla do Uroša Nikolića, koji je krenuo ka golu i uputio pas ka Kabiću na desnoj strani, a Kabić se driblingom sjajno oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem sa dvadesetak metara iskosa savladao golmana Nađa.
Nakon toga, tempo igre je donekle opao, ali je u 25. minutu Vojvodina izvela još jedan savršeni kontranapad i udvostručila svoje vođstvo. 
 
Ponovo je Uroš Nikolić imao važnu ulogu, s obzirom na to da je sa sredine terena uputio idealan pas u prostor ka Čumiću, koji je to sjajno ispratio i izašao sam ispred golmana, a potom nesebično asistirao Miletiću, koji je takođe ispratio akciju i pogodio nebranjenu mrežu.
 
Na drugoj strani, Pakš je uzvratio u 32. minutu, kada je uspeo da smanji rezultat. Varga je šutirao sa sedam-osam metara, Nikola Simić je najpre sjajno odbranio, ali je lopta potom ponovo došla do Varge, koji ju je ovoga puta lako poslao u mrežu.
 
U 49. minutu, Pakš je imao novu priliku i to nakon što je iz slobodnog udarca sa oko 22 metra šutirao Bole, ali je odlično odbranio Carević. Samo osam minuta kasnije, opasan udarac sa dvadesetak metara iskosa je uputio i Janoš Sabo, ali je Carević još jednom dobro reagovao i izbio loptu u korner.
 
Kako je utakmica odmicala, ekipa Pakša je polako preuzimala inicijativu i češće bila u posedu lopte, ali bez konkretnih prilika za gol. Na drugoj strani, Vojvodina je pretila uglavnom iz kontranapada, a u 86. minutu, dosuđen je  penal za crveno-bele i to nakon što je lopta pogodila u ruku jednog igrača Pakša posle slobodnog udarca koji je izveo Zukić.
 
Penal je izveo Nemanja Nikolić i šutirao u golmanovu levu stranu, ali je Nađ prozreo njegovu nameru i odbranio taj udarac. To je ujedno bila poslednja prilika na meču.
 
Drugi pripremni meč u Turskoj Vojvodina igra 18. januara protiv azerbejdžanskog Sabaha.
  • Dusan Dzigurski

    16.01.2023 18:30
    Forzza Vosa!
    Forzza Vosa, hocemo titulu!
  • Gore

    16.01.2023 13:17
    Svaki čovek
    Ima svoje krivine. To ne znači da je on pijan, on samo nije prav.

    Moje krivine, mene krase, čuvar čunjeva sam, zna se!

    Napred Vošo, titula konačno, osećam to.
  • Желимир

    14.01.2023 16:51
    Воша у срцу
    У мору лоших играча који су продефиловали кроз ФКВ, мало је ко био толико очајан као Немања Николић. Ароганција и незалагање му једино не недостају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.